Grønne fingre giver grønt regnskab

Årets omsætning rundede 480 mio. kr. i anlægsgartner OKNygaard. Resultat efter skat landede på 12,7 mio. kr., hvilket er en forbedring i forhold til 2016 – hvor resultatet blev 8,5 mio. kr

»Vi leverede den indtjeningsfremgang, vi havde stillet i udsigt. Det er positivt, at vi kunne forbedre overskudsgraden fra 2,7% til 3,1% i et år, hvor vi samtidig vækster med 19% på omsætningen,« siger adm. direktør Ole Kjærgaard.

 

 

Virksomhedens mål om at blive ”hele Danmarks anlægsgartner” har afgørende indflydelse på væksten. Kunder og marked kan betjenes effektivt og målrettet fra virksomhedens 10 lokalkontorer rundt i Danmark, hvilket også har stor betydning for OKNs storkundeafdeling som både kan tilbyde et landsdækkende setup og den nærhed som er afgørende for leverancesikkerheden. I 2017 etablerede OKN en afdeling i Sønderjylland og en udbygning af anlægsafdelingen vest for Storebælt er i fuld gang.

 

Udvikler kompetencerne

Ønsket om en kontrolleret og lønsom vækst står øverst på agendaen. På fem år har OKN fordoblet omsætningen og er på vej til at tredoble resultatgraden. En udvikling som afslører hvor vigtigt det er at investere i kompetenceudvikling.

»I dag er OKN en anden virksomhed end da vi påbegyndte rejsen for 5 år siden. Det kræver konstante tilpasninger af organisationen og tilførsel af nye kompetencer. I 2017 har vi tilført helt nye kompetencer gennem ansættelse af en Driftschef som kommer fra en kædekoncern i detailbranchen, en fleetmanager der skal styre vores voksende bil- og maskinpark, mens vores nyansatte HR-chef er i gang med intern talent- og karriere udvikling. Som noget helt særligt har vi ansat en ”samarbejdsudvikler” som skal være med til at forbedre og optimere samarbejdet mellem de forskellige faggrupper, leverandører og samarbejdspartnere på vores anlægsopgaver,« forklarer Ole Kjærgaard.

OKN er på vej ind i en koncernstruktur, hvor der fokuseres på udviklingen af de nøglekompetencer som skal til for at betjene markedet indenfor virksomhedens 3 forretningsområder: Anlæg, Drift & Pleje samt Vinter som dækker over glatførebekæmpelse og snerydning.

 

Forventninger til 2018

OKN er gået ind i 2018 med en ordrebeholdning på 380 mio. kr. Desuden har koncernen en god pipeline, som rækker ind i 2019 og 2020.

Virksomhedens forventninger til 2018 er en omsætning omkring 520 mio. kr. og et resultat af den primære drift på 18 mio. kr. med en resultatgrad på 3,5 %.

Vækstambitionerne fastholdes, og der forventes en årlig vækstrate på 10 %. Målet er, at virksomhedens omsætning skal ligge omkring 700 mio. kr. inden for en 5-årsperiode. Bundlinjen skal hæves og resultatgraden øges til ca. 5 %, hvilket er prioriteret højere end vækst i toplinjen.