Amsterdam Innovationspris 2018: Topplacering til Kärcher

Kärcher er først nu på vej ud på markedet for rengøringsrobotter, mens deres konkurrenter både har lanceret generation 1 og 2 af sine robotter. Kärcher har dog brugt deres lange researchtid klogt. Den nye KIRA B50 blev nemlig den samlede vinder af Innovationsprisen på Interclean 2018. Samtidigt vandt den også i kategorien: Maskiner.

Dommerne fra priskommitéen i den prestigefyldte konkurrence var specielt imponerede over, at KIRA B50 er den første autonome rengøringsmaskine, der helt selv kan lade op og fylde tomme beholdere, hvilket er et stort skridt fremad for robot-teknologien i rengøringsbranchen.

Både størrelse og design gør B50 attraktiv til mange opgaver. Tidligere har lignende rengøringsmaskiner været bedst egnede til store arealer på over 1.000 m2, men KIRA B50 kan fint bruges på mindre arealer. Den har også fået en sidebørste, så den kan rengøre helt op til væggen, hvilket har manglet på tidligere robotter. Den fås med en vandtank på 50 eller 80 liter og kan dække 1.600 på den lille tank og op til 2.400 m2 på den store.
Et lille aber dabei: Kira B50 er først tilgængelig på markedet primo 2019.


Årets vindere

I alt 12 innovative producenter fordelt på 4 kategorier var nomineret til InterClean Amsterdam Innovationsprisen 2018. Vinderne blev:

·      Maskiner: KIRA B50 fra Kärcher

·      Management og relaterede produkter: TORK Papercircle fra Essity

·      E-rengøring: Vermop System One fra Vermop

·      Rengøringsudstyr, pleje og sikkerhed: Powr-Mop fra Scot Young Research Ltd.