Forbrugere efterlyser mere digital information om rengøringsmidler

 

En ny forbrugerundersøgelse fra den europæiske brancheforening for producenter af vaske- og rengøringsmidler, A.I.S.E (den internationale organisation for vaske- og rengøringsmidler, red.) viser, at europæiske forbrugere efterlyser mere digital information om produkterne.

Siden 2008 har A.I.S.E spurgt de europæiske borgere om deres forbrugsvaner. Mere end 4600 personer i 23 forskellige lande har deltaget i undersøgelsen i år, og den viser blandt andet, at forbrugerne i mindre grad end tidligere kigger på instruktionsanvisningerne på bagsiden af produkterne. I stedet vil flere have mulighed for at finde informationen om produkterne via digitale kanaler.

”CLP og biocidforordningen har på mange måder været en succes, men de har også været med til at gøre mærkningerne på produkterne for komplicerede. Den nye undersøgelse fra A.I.S.E viser, at der behov for at forenkle etiketterne og mere digital information, så forbrugerne bruger produkterne på en rigtig og sikker måde, og det er en af A.I.S.E’s vigtigste dagsordener,” siger adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen.

Undersøgelsen konkluderer også, at 89 % forbrugerne er tilfredse med både kvaliteten og den ydeevne som produkterne leverer. Og så svarer 88 %, at et rent hjem er med til at give dem sindsro.

”God hygiejne både udenfor og i hjemmet bliver vægtet meget højt af europæerne, og det er en væsentlig forudsætning for et godt liv,” slutter Helle Fabiansen.

Du kan finde alle resultaterne fra undersøgelsen på Kosmetik- og hygiejnebranchens hjemmeside www.kosmetikoghygiejne.dk