Hotelkæde insourcer vigtig funktion

I efteråret 2018 har Zleep Hotels overtaget driften af rengøringen på sine hoteller og dermed insourcet housekeeping funktionen. Således har Zleep Hotels nu fået fuld kontrol over hele gæsteoplevelsen. Det forudsiges, at organisationen kan opnå betragtelige besparelser.

Kontrol over produktet

Housekeeping står for at sikre en af de værdier, der er allervigtigst på hoteller: Renlighed. Alligevel outsources aktiviteten blandt flere hoteller og hotelkæder. Ved at overtage rengøringen får Zleep Hotels nu kontrol over hele gæstens rejse fra booking til afrejse og derfor øget kontrol over brandet. Samtidig styrkes organisationen med endnu en leder på hotellerne, en såkaldt Housekeeping Supervisor, som kan hjælpe med at optimere, effektivisere og sikre mere fokus på kvalitet.

”Mange undersøgelser viser, at renlighed er en af de vigtigste værdier, når forbrugere anmelder hoteller. Og det er klart, at renlighed altid har været vigtig for os, men nu vil vi fokusere yderligere på det selv, i stedet for at lade andre gøre det for os. Vi er blevet store nok, og samtidig professionelle nok, til selv at varetage rengøringsprocesserne”, fortæller Per Denker Sørensen, COO i Zleep Hotels.

Fokus på oplevelsen

I januar 2018 overtog Zleep Hotels allerede driften af rengøringen på Zleep Hotel Copenhagen City. Her testprøvede man aktiviteten inhouse, hvor man siden overtagelsen har opnået en 10,6 % forbedring i gæsteanmeldelser alene på renlighed*. Ved at overtage rengøringen på samtlige hoteller, forventes det, at man realistisk kan spare 15 % det første år og mellem 20-25 % det andet år.

”Tallene vil naturligvis variere fra hotel til hotel afhængig af størrelse og sæson, men vores test på hotellet i København viser meget lovende resultater. Vi har altid haft fokus på kvalitet, og nu kan vi selv sikre, at det sker hele vejen igennem alle steder. Én ting er, at vi øger fokus på rengøringen; en helt anden er, at gæsternes oplevelse faktisk forbedres. Derfor er vi især stolte af, at vi på så kort tid har formået at løfte oplevelsen så meget”, siger Peter Haaber, CEO i Zleep Hotels.

Organisationen vokser

Efter rengøringspersonalet er blevet en del af Zleep Hotels, er organisationen vokset fra 120 ansatte til samlet lidt over 200 ansatte og samtidig tilbydes der flere fuldtidsstillinger på alle lokationer. I takt med at flere hoteller kommer til, forventer Zleep Hotels, at personalestaben vil vokse med yderligere 100 i løbet af 2019. Som en del af samme virksomhed bliver rengøringspersonalet integreret i Zleep Hotels’ kultur, hvilket potentielt vil føre til større ejerskabsfølelse og øget loyalitet. Desuden vil man gerne gøre brug af den voksende talentmasse og dermed rekruttere op i organisationen, så rengøringspersonalet også får flere udviklingsmuligheder.

”Vi er rigtig glade for at byde flere kollegaer velkommen, at styrke vores fællesskab og sikre en endnu stærkere talentmasse. Det er dygtige mennesker, der er blevet en del af Zleep Hotels, og vi støtter deres personlige og faglige udvikling gennem blandt andet initiativer som Zleep Academy, der giver alle mulighed for at deltage i uddannelsesforløb. Det sikrer, at vi er med til at udvikle fremtidens ledere og skaber gode integrationsmuligheder for alle”, fortæller Tina Berning, HR Manager i Zleep Hotels.