Risiko for et cowboyland, hvor alle bliver snydt

Branchen anerkender udbud, der tager kvaliteten alvorligt.

Blandt virksomhederne i branchen er der ros til udbud, der lægger vægt på ordnede forhold og kvalitet i vinduespoleringen. Udbuddet på Københavns Universitet er et mønster eksempel:

»Der blev brugt tid på, at alle kom rundt og så bygningerne og kunne stille spørgsmål undervejs. Det betød at der kom nogle reelle og saglige tilbud tilbage, hvor vi kunne svare konkret på opgaven. Andre gange oplever vi, at man må gætte sig til, hvad man byder på, men her blev der lagt vægt på kvalitet, leveringssikkerhed, personalets kompetencer og så videre,« siger Steen Meedom, der er direktør i ProfilService A/S.


Kvalitet i udbud er afgørende for,
at vi i fremtiden har en faglighed inden for vinduespolering.
Ellers overtages opgaverne af virksomheder,
der ser stort på overenskomst og faglighed,
mener Steen Meedom, direktør i ProfilService A/S.

Han mener, at den type udbud er vejen frem. Både arbejdsgiverorganisationer og 3F sætter fokus på området i denne tid. Danske Service har bl.a. inviteret rengøringskonsulenterne til et møde for at sætte fokus på en ny type udbud, hvor der vurderes på den reelle kvalitet.

LÆS OGSÅ: “Kvalitet afgjorde udbud på vinduespolering”

»Når man beder om, at vi leverer oplysninger om de to parametre som har betydning i vinduespolereroverenskomsten, nemlig kvadratmeter opmålt glas og antallet af faktaminutter, så kan udbyderen også se, om vi arbejder inden for overenskomsten og dermed kalkulerer med at løse opgaven på en tilfredsstillende måde. Alternativet er, at vinduespolering ender som et cowboyland, hvor den billigste vinder, men hvor kunderne i sidste ende bliver snydt, fordi de ikke får udført arbejdet tilfredsstillende,« siger Steen Meedom, der derfor gerne ser flere af den type udbud:

»Det er faktisk afgørende for, at vi i fremtiden har en faglighed inden for vinduespolering. Alternativet er, at opgaverne overtages af virksomheder, der ser stort på overenskomst og faglighed.«