Bolig-job-ordningen gør en forskel for branchen og danskernes hverdag

Her kort tid efter den nye regering trådte til er den – og bolig-job-ordningen – under pres. Branchen advarer mod afskaffelse af bolig-job-ordningen, og peger blandt andet på, at det er et effektivt middel i kampen mod sort arbejde. Radikale, SF og Enhedslisten ønsker et opgør med bolig-job-ordningen i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger. 

Af Malene Jæpelt, Sekretariatsleder, Danske Service 

 

Fjerner man bolig-job-ordningen
vil færre have råd til at få en
hjælpende hånd i hverdagen,
og man risikerer at ”hvid” rengøring
gøres sort.

 

 

 

Kigger man på rengøring i de private hjem, så har fradraget haft en afgørende betydning, når rengøringen i privaten skal vælges til eller fra. Kan de danske børnefamilier med ren samvittighed købe sig til rene hjem, vil det aflaste dem i en travl hverdag, hvor det ofte kan knibe med at få arbejds- og familieliv til at gå op i en højere enhed. Bolig-job-ordningen – særligt efter den blev gjort permanent – har også været et vigtigt skub i retning af mere ordnede forhold i branchen ved at gøre privat rengøring til et mere attraktivt marked for professionelle rengøringsvirksomheder.

Men selv med ordningen er det forsat dyrt at få hjælp til rengøring hjemme. Dansk Erhverv har tidligere beregnet, at selv med fradragssatserne i boligjobordning skal man tjene over 59.000 kr. om måneden for at kunne veksle én times ekstra arbejde til én times rengøringshjælp. Derfor er det desværre ikke overraskende, at mange selv med fradraget ikke er villige til at betale dét, en times rengøring koster – hvis det vel at mærke skal udføres ”hvidt”.

LÆS OGSÅ: “Flere lærlinge i vore branche stiller krav til alle”

Fjerner man ordningen helt bliver det endnu dyrere. Det betyder enten, at færre vil have råd til at få en hjælpende hånd i hverdagen, eller at ”hvid” rengøring gøres sort. Så i Danske Service opfordrer vi til, at man bevarer bolig-job-ordningen til gavn for både rengøringsbranchen og for danskerne.