Vejen til Job

BC Hospitality Groups øgede indsats på integrationsområdet er en bonus, der går begge veje

 

INTEGRATION. 
29 personer har i løbet af sommeren været i jobtræningsforløb på det 5-stjernede Copenhagen Marriott – i hotellets interne Housekeeping unit.

 

Af Mireille Jacobsen, CSR Group Manager,
BC Hospitality Group

Den bedste måde at integrere flygtninge og andre udsatte grupper i det danske samfund på går gennem tilknytning til arbejdsmarkedet. Ude på rigtige arbejdspladser med opgaver og kollegaer kan f.eks. flygtninge få en tilværelse med indhold, tjene deres egen løn, lære dansk, få en omgangskreds og lære vigtige lektier om dansk arbejdspladskultur, og hvilke normer vi lever efter. Men hvis det skal lade sig gøre, kræver det, at danske virksomheder vil være med til at åbne deres døre for flygtninge og give dem en chance for at bevise, hvad de kan.

Den tankegang har hotel- og konferencevirksomheden BC Hospitality Group, der blandt andet driver hotellerne Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen og det 5-stjernede Copenhagen Marriott samt Bella Center Copenhagen i København, taget til sig. Her har man øget indsatsen omkring integration af flygtninge og kontanthjælpsmodtagere på det danske arbejdsmarked blandt andet via etableringen af et tæt samarbejde med Roskilde Kommune.

 

Social ansvarlighed og mangel på arbejdskraft

For det kan godt kan lade sig gøre at integrere flygtninge og andre udsatte grupper på arbejdsmarkedet, hvis man som virksomhed både kan og vil gøre en indsats. I stadig flere brancher er der kamp om at få fat i arbejdskraften, og blandt de hårdest ramte brancher er bl.a. rengørings- og servicevirksomhederne.

Ifølge Danmarks Statistik mangler således ca. hver femte virksomhed i rengørings- og servicebranchen arbejdskraft i en sådan grad, at det begrænser deres produktion.

Derfor skal virksomhederne se bl.a. flygtninge som et potentiale for at finde de medarbejdere, de har brug for, og det går da også den rigtige vej. Tal fra DI viser, at fra marts til november 2016 steg antallet af beskæftigede flygtninge med 75 procent. Det svarer til, at 3.100 flere flygtninge er kommet i job.

 

En win-win situation

BC Hospitality Group har længe taget imod flygtninge, fordi det er en bonus, der går begge veje. Ofte kræver det ekstra tid og ressourcer at tage et socialt ansvar, men en vilje og evne til at tage imod og få integreret flygtninge har vist, at det er muligt – og at der er en gevinst for både virksomhed og flygtning.

Administrerende direktør for BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm, er meget glad for samarbejdet med Roskilde Kommune. De har tidligere haft mindre gode erfaringer med andre, større kommuner.

”Roskilde Kommune har villet det. De har fokus på at skabe håndgribelige resultater og går efter virksomheder med reelle rekrutteringsbehov. Resultatet er nogle jobparate mennesker, som går over til at bidrage til kommunen på lige fod med alle andre, og som er engagerede medarbejdere,” siger Allan Agerholm.

Han forudser en lang periode, hvor det bliver svært at rekruttere arbejdskraft til lavtlønsjob. Derfor har BC Hospitality Group i flere år arbejdet på at blive bedre til at hjælpe folk ind på arbejdsmarkedet. Det har givet dem nogle kompetencer, som nu både kommer dem og nydanskere til gode.

 

BC Hospitality Group 
driver Bella Center Copenhagen og en række 4 og 5-stjernede hoteller, bl.a. Copenhagen Marriott.

Jobparate til 5-stjernet Housekeeping

For tiden samarbejdes der med Roskilde Kommune om at uddanne ledige til Gruppens 5-stjernede hotel Copenhagen Marriott på Kalvebod Brygge. Hotellet har per 1. august 2017 skullet ansætte et nyt hold rengøringspersonale, og de to parter er derfor atter gået sammen om at rekruttere personale. Resultatet er at 13 ud af de godt 60 personer, der dags dato er beskæftiget i hotellets Housekeeping i ordinære jobs, enten er flygtninge eller kontanthjælpsmodtagere fra Roskilde Kommune.

Arbejdet på et 5-stjernet hotel kræver nogle særlige kvalifikationer, og det gør arbejdet med at finde egnede kandidater til denne runde af samarbejdet har været ret omfangsrigt. En afgørende faktor for at opnå gode resultater har været en klar forventningsafstemning mellem arbejdstager og arbejdsgiver.

Et Housekeeping team har brug for højt motiverede medarbejdere med gode sprogkvalifikationer (engelsk) og fysik, samt flair for både kvalitet og tempo. De skal være præsentable, udstråle imødekommenhed og have en serviceminded attitude, der lever op til et 5-stjernet brand, og det kræver et grundigt screeningsarbejde.

Allan Agerholm er adm direktør i BC Hospitality Group

 

Privat-offentligt parløb er vejen frem

For at hjælpe godt på vej har Roskilde Kommune i oplæringsfasen til Housekeeping haft to medarbejdere udstationeret fast på Copenhagen Marriott denne sommer. De to, en socialrådgiver og en projektleder, har i tæt parløb med hotellets ansatte og BC Hospitality Groups HR-afdeling taget hånd om de små problemer, der kan komme i hverdagen, når sprogbarrieren skal overkommes og to kulturer møder hinanden.

BC Hospitality Group og Roskilde Kommune, har gennem tidligere fælles pilotprojekter erfaret, at det er afgørende for at lykkes, at også kommunen stiller op med medarbejdere, der har base hos virksomheden, så de medvirker direkte i selve projektforløbet, og ifølge Allan Agerholm er bistanden fra kommunen afgørende, når det kommer til at oversætte den kultur, der er på arbejdspladsen. Når det lykkes, og de nye medarbejdere bliver en fast del af staben, får han til gengæld venlige, hårdtarbejdende og loyale medarbejdere, fortæller direktøren.

Direktøren og hans team har gennem hele projektet stolet på, at Roskilde Kommune kunne levere kvalificerede folk til opgaven, og han er glad for at kunne hjælpe mennesker videre i livet, samtidig med han og hans virksomhed får noget ud af det.

”Vi ser det ikke som en risiko, men som en super måde at finde nogle gode kolleger, som vi glæder os til at få ind i butikken. Meldingen fra hotellet er desuden, at det går rigtigt fint i Housekeeping, så vi glæder os til at fortsætte det gode arbejde, og håber at endnu flere virksomheder og brancher vil følge trop” slutter Allan Agerholm.

 


Det videre arbejde

Som led i BC hospitality Groups strategiske ’Responsible Hospitality’ værdisæt arbejder Gruppen ufortrødent videre med forskelligartede bæredygtige integrationsprojekter.

Samtidig søsætter Gruppen nu en ny årligt tilbagevendende branchedag ’Responsible Hospitality Day’, som bl.a. skal bidrage til at inspirere endnu flere i og uden for hotel- og konferenceindustrien til at støtte op om øget integration af udsatte grupper på det danske arbejdsmarked. Se også responsiblehospitality.dk/RHDay17 og læs om BC Hospitality Groups 360° bæredygtighedspolitik på bchg.dk

Tænketanken Kraka har i øvrigt nyligt udpeget Roskilde Kommunes beslutning om, at alle flygtninge i udgangspunktet er jobparate og kommunens tilgang til privat-offentlige samarbejder, som et godt eksempel på, hvordan en organisation/myndighed har løst en opgave på en måde, andre burde kopiere.