Milliarder at tjene gennem servitization

Nu skal vi til at sige et nyt ord. For hvis du lærer at sige ordet servitization, og ikke mindst forstå betydningen, er der milliarder at hente for danske virksomheder, mener professor fra CBS.

Professor Christer Karlsson leder projektet om servitization på CBS.

Kort sagt handler det om, at virksomheder, der formår at udbyde flere og bedre servicer i fremtiden også er dem, der kommer til at tjene flere penge, viser CBS-analysen om servitization.

»Vi ser, at de bedste firmaer på området henter 30-35 pct. af omsætningen på servicer. Og når man ser tallene for, hvor mange der gør det, tænker man, at der er muligheder og et stort, uudnyttet potentiale for danske virksomheder,« siger professor Christer Karlsson, der leder projektet om servitization på CBS.

Servitization handler om at tilbyde servicer som rådgivning, reparationer, drift, udvikling og træning ved siden af firmaets kerneprodukt eller kerneydelse.

Og selvom du måske tænker, at mange virksomheder allerede er godt igang her, så ligger der store uudnyttede potentialer. Forskerne vurderer, at dansk erhvervsliv ligefrem kan oprette et selvstændigt forretningsben gennem servitization og dermed opnå et stor vækstpotentiale.