De gode relationers forårsseminar

Der var mange deltagere fra hele landet og god opbakning, da DRF – Dansk Rengøringsteknisk Forening – midt i marts holdt sit store forårsseminar på Hotel Legoland i Billund. Her mødtes både rengøringsfolk, indkøbere, leverandører og ledere fra rengøringsbranchen til et par dage fyldt med nogle særdeles inspirerende og givende indslag og foredrag. Temaet på årets forårsseminar var relationen mellem leverandør og indkøber, men det store program for to-dages eventen rummede også meget andet godt.

 

Værdien af de gode relationer
Når du skal skabe gode relationer er det meget vigtigt, du er bevidst om både andres og dit eget kropsprog. Jesper Bergstrøm, der er ekspert i kropsprog, gav på forårseminaret en forelæsning på over tre timer med gode råd til, hvordan du kan blive bedre til at skabe gode relationer – og dermed få succes med dit salg eller dit budskab. Du skal nemlig sælge dig selv og ikke dit produkt.

Du kan læse mere om det, og alle de andre gode tip fra Jesper Bergstrøm i det kommende nummer af magasinet Rent i Danmark, der udkommer den 9. april.

 

Mads & Panelet
Et af de helt store og mest succesfulde event på forårsseminaret var Mads & Panelet. Igennem næsten to timer vendte og drejede Mads Steffensen, kendt fra Mads & Monopolet, sammen med panelet fra DRF de mange masser af dilemmaer, som aktuelt udspiller sig i branchen. Medlemmerne var blevet bedt om at skrive ind, og det blev et par timer med rigtigt mange, rigtigt gode grin, alvorlige miner og gode ideer.
I de følgende numre af magasinet Rent i Danmark vil du kunne læse om dilemmaer fra branchen, som bliver taget under kærlig behandling i Mads & Panelet. I det kommende nummer, finder du Marie’s dilemma:

Marie’s mindreværd over jobbet som rengøringsassistent
Marie er rengøringsassistent og elsker sit job, som hun nu har haft i 5 år.
Maries udfordring er nu, at hun har fået sig en helt ny svigerfamilie, hvor alle er højtuddannede med gode, højtlønnede job. Hver gang de er sammen og der snakkes job, føler hun sig mindreværdig. Når de spørger, hvad hun laver, føler hun sig flov over at sige, at hun bare gør rent …

 

 

Messe for minglere
Der var en masse seriøse og aktive leverandører til rengøringsbranchen præsenteret på forårsseminaret. Leverandørerne havde deres udstilling indbygget i caféområdet, så i de gode, store indlagte kaffepauser mellem de spændende foredrag og events, kunne deltagerne mingle og få præsenteret de sidste nye produkter eller lave aftaler om kommende møder. Det virkede rigtigt godt og alle var meget tilfredse med det setup.

 

 

 

Vandt en miniferie
Som en del af eventen havde DRF arrangeret en KAHOOT. Det er en smart app, hvorfra du kan levere en online konkurrence og hele vejen følge med i, hvem dine konkurrenter, der scorer bedst på de indlagte spørgsmål.
Udstillerne på messen leverede aktuelle branchespørgsmål, og deltagerne fik sig nogle gode grin undervejs, inden vinderen Laurits Nielsen kunne løfte armene og tage 1’stepræmien: En kroferie for to.

 

 

 

En gang sælger altid sælger
Alle deltagerne fik en fornem fortælling om, hvordan branchen og jobbet som konsulent har udviklet sig, siden sekretariatschef i DRF, Verner Larsen, begyndte som ”godaften-sælger” hos Nilfisk-tilbage i 60’erne og frem til i dag, hvor man mere betragter sig som samarbejdspartner og rådgiver.

 

 

 


Hvordan rengør man et gigantisk Lego-træ
Alle deltagerne var inviteret på besøg i det unikke 12.000 kvaratmeter store Lego House, der er designet som 21 kæmpe Lego-klodser. Her fik de – udover en fantastisk rundvisning – et nært indblik i facility managerens job i Lego House. Og i det kommende nummer af magasinet Rent i Danmark, kan du læse, hvor lang tid, det faktisk tager at rengøre deres over 15 meter høje og 20.000 kg tunge Lego-træ, der står i hall’en hos Lego House.

 

 

Vejen til succes på 60 minutter
På kun 60 minutter lykkedes det Sebastian Dorset og Lise Vestergaard, gennem sjove anekdoter, forskningsresultater og alvorlige hverdagsbegivenheder, at koge vejen til succes ned til 4 punkter:

  • Du skal ikke sammenligne dig med andre.
  • Sæt mål – men gerne små og specifikke mål
  • Tag dit indre barn med dig og vær glad
  • Lyt til dit hjerte og vær passioneret.

 

 

Nye i bestyrelsen
På DRF’s generalforsamling den 14. marts, på Legoland konferencecenter, trådte to nye bestyrelsesmedlemmer ind. Det blev Kurt Skydt fra Yding gruppen og Kenneth Andersen fra Odense Kommune. De overtog pladserne efter Tage Madsen fra Locon og Martin Johansen fra  Hospitalsenheden Vest (Holstebro Sygehus).