Silkeborg vil uddanne personalet

Silkeborg Kommune har fået netværkslokomotivets årspris for at gøre en særlig indsats for at uddanne rengøringspersonalet. Målet er, at alle rengøringsassistenter bliver uddannet som rengøringsteknikere for at styrke kompetencerne, den faglige stolthed, arbejdsglæden og den personlig udvikling. 60 ud af 225 er uddannet indtil videre.

Joel Engblad,

»I mange år har det været diskuteret, hvordan man kan professionalisere branchen og skabe større anerkendelse af professionen rengøring. Vi traf den beslutning, at det var slut med snak. Nu ville vi gøre noget,« siger Joel Engblad, sektionsleder i Ejendomme, Rengøring i Silkeborg Kommune.

Som en del af forløbet er alle medarbejderes kompetencer blevet kortlagt, for at finde ud af, hvem der skulle have et kompetenceløft i fag som dansk og matematik og hvem der havde sprogvanskeligheder. Der er således sket kompetenceløft af flere medarbejdere inden de kunne tage uddannelsen til rengøringstekniker på 12 uger.