Virksomheder bør se på totalomkostninger frem for indkøbspris

Som en af de første i branchen er Nordisk Microfiber begyndt at fortælle sine kunder, hvad firmaets rengøringsrekvisitter koster på den lange bane – når man ser ud over stykprisen. Den såkaldte TCO-beregning (total cost of ownership) gør nemlig kunderne mere konkurrencedygtige

Tekst: Marie Enevoldsen

Rune Sejten. direktør i Nordisk Mircrofiber.

Nordisk Microfiber gør lige nu noget nyt. De er begyndt at fortælle deres kunder, hvad mopper, klude og andre dele af firmaets sortiment koster på den lange bane, når faktorer som holdbarhed og levetid medregnes. Det er et kompliceret regnestykke, men tanken bag matematikken er, at man som firma først får det reelle overblik, når man medregner alle udgifter. I flere tilfælde kan der nemlig være penge at spare, hvis man investerer i produkter med en dyrere stykpris.

»TCO er et godt redskab, for det er mere transparent i stedet for bare at se på, hvad produktet koster i indkøbspris. Vi er jo en driftsbranche, hvor produkterne udgør en mindre del, men alligevel er man meget fokuseret på stykprisen. Hvad koster en moppe, og hvad koster en klud?« siger direktør i Nordisk Mircrofiber, Rune Sejten.