Førende rengøringsekspert fylder 70 år

I år kan Vileda fejre, at de i 70 år har gjort rengøringen hurtigere, bedre og renere i de Danske hjem. Siden grundlæggelsen i 1948, har Vileda revolutioneret den måde vi gør rent på. Innovationer som Vileda UltraMax Fladmoppe har været med til at sætte nye standarder i markedet. Vileda – et brand af Freudenberg Home and Cleaning Solutions – fortsætter med at udvikle nye innovative produkter, samtidig med der fokuseres på at optimere eksisterende produkter, således at man imødekommer kundernes behov.

I 70 år har Vileda være forrest i udviklingen af rengøringsredskaber, der gør husarbejdet hurtigere, nemmere og bedre. Vileda er i dag et anerkendt brand for husholdningsprodukter på verdensplan, samt markedsleder i Norden. Selv dem, der ikke kender navnet, kender Viledas opfindelser, og der er stor sandsynlighed for, at de har et af deres produkter i hjemmet.

Succeshistorien startede i 1948, da Vileda introducerede den første syntetiske udgave af vaskeskindet. Siden har Vileda, den familieejede virksomhed med de tyske rødder, lanceret det ene banebrydende produkt efter det andet: den første fladmoppe med udvrider, skuresvampe med en unik overflade, der ikke ridser, og seneste skud på stammen er Actifibre, der er den næste generation af mikrofiberklude, der både rengør, absorberer og polerer.

”Viledas styrke har altid været den innovative og grundige tilgang. Vi har altid holdt os helt fremme i forreste række, når det kommer til at udvikle og nytænke rengøringen i hjemmet,” siger Tommy Borg, Country Director Nordic Consumer.

Siden etableringen har Vileda haft en forsknings- og udviklingsafdeling, der har arbejdet målrettet at skabe produkter, der er med til at rykke grænserne for branchen.

Som markedsledende i Norden og et af de førende brands indenfor mekanisk rengøring i verden, ser Vileda det som sit ansvar at drive udviklingen af rengøringsløsninger, der både tager hensyn til miljøet og gør dagligdagen nemmere.

”Viledas fokus har altid været at være markedsledende gennem innovation, samt at skabe kvalitet, der sparer tid i hjemmet, mens vi passer på miljøet,” siger Tommy. “Mindre end fem procent af vores produkter er engangsprodukter. Hvilket er markant lavere end andre udbydere på markedet, og er med til at differentiere os fra vores konkurrenter”

For Vileda er der en klar sammenhæng mellem kvalitet og miljø. ”Ved at skabe produkter der har en lang holdbarhed, holder vi fokus på hele produktets livscyklus fra råmateriale, til det ender som affald, kan vi producere produkter, der både har en høj kvalitet og som belaster miljøet mindst muligt. Det er vigtigt for os, at vi har en bæredygtig produktion, derfor er vi i en konstant proces, hvor vi analyserer og evaluerer, hvilken udvikling vores produktion og vores produkter har på miljøet – således vores såkaldte footprint forbliver minimalt” siger Tommy. Af samme årsag, har Vileda ligeledes fuld kontrol over størstedelen af produktionsprocessen.

Måden vi gør rent på ændrer sig hele tiden i takt med, hvordan vores liv former sig, og hvilke rengøringsløsninger, der er tilgængelige. Derfor er arbejdet med udvikle og forbedre rengøringen i hjemmet en vedvarende proces.

”Vores arbejde er aldrig slut. Før i tiden havde de fleste en rengøringsdag, hvor hele hjemmet blev gjort rent. I dag spreder vi rengøringen ud over ugen, og gør rent i etaper. Vi bruger generelt kortere tid på rengøring uden at det betyder, at der er mindre rent. Takket være nye, innovative produkter, der hjælper familierne med at spare tid på rengøringen,” siger Tommy.

Ingen ved præcis, hvad fremtiden bringer. Men hvis udviklingen fortsætter i samme retning de næste 70 år, kan vi se frem til, at rengøringen bliver bedre, hurtigere og mere miljøvenlig.

Hos Vileda fortsætter vi med at arbejde på at levere innovative rengøringsløsninger som er i overensstemmelse med kundernes behov.

Freudenberg Home and Cleaning Solutions er en global leverandør af velkendte, innovative og brandede mekaniske rengøringsprodukter, og er markedsledende i stort set alle de lande virksomheden er aktiv i. Virksomheden stræber efter at levere de aller bedste løsninger til millioner af forbrugere og kunder rundt om i verden. I 2015 genererede virksomhedens 3000 ansatte mere end 800 milioner Euro, via virksomhedens stærke brands, så som, Vileda®, O’Cedar ®, swash®, Gala®, Marigold®. Virksomhedens stærke markedsposition indenfor hver enkelt produktkategori er opbygget over tid, gennem grundig kundefokus, dyb forbrugerkendskab, samt innovative produkter af høj kvalitet.