Industrien til kamp mod mikroplast

En ny aftale om at løse problemet med forurening af mikroplastik i vandmiljøet, er indgået mellem det europæiske tekstil- og beklædningsforbund (EURATEX), den europæiske brancheforening for vaske- og rengøringsmiddelsindustrien (A.I.S.E.), European Outdoor Group (EOG), den europæiske Man Made Fibers Association (CIRFS) og Federation of European Sports Goods Industry (FESI).

Gruppen af europæiske brancheforeninger er enige om, at der skal findes levedygtige løsninger på problemet med mikroplast i havmiljøet, som stammer fra syntetiske tekstiler. I aftalen forpligter foreningerne sig til en tværindustriel koordinering og til at gennemføre et sæt effektive aktiviteter, der skal definere fælles målemetoder, dele viden og støtte forskning, der kan bidrage til at bekæmpe mikroplast, fortæller SPT.

 

Målet er at udarbejde et forslag til Europakommissionen ultimo 2018, der kan identificere og kvantificere kilderne til mikroplastik forurening for derfra at kunne finde mulige løsninger.