Bedre oplysning om kemikalier i onlinekøb

Det skal fremover være lettere at få overblik over kemikalielovgivningen, og derfor går Miljøstyrelsen nu i luften med en informationsindsats. En større europæisk stikprøvekontrol viser nemlig, at over 80% af de kontrollerede e-shops i 15 lande ikke havde styr på reglerne om oplysning om faren ved og mærkningen for kemiske blandinger.

»Forbrugerne køber i stigende grad kemiske blandinger som vaskepulver og rengøringsprodukter på nettet. De har krav på at finde den samme information på nettet, som hvis de stod i en fysisk butik. Det er selvfølgelig vigtigt, at virksomhederne overholder reglerne for oplysning om fare og mærkning af kemiske blandinger, når de sælges på nettet. Derfor kan vi kun støtte, at myndighederne sætter fokus på udfordringerne og giver virksomhederne den nødvendige vejledning, så forbrugerne får den information, som de har krav på,« siger Helle Fabiansen, adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen.