”Det pisser mig af, når Lars Løkke siger, at alle kan gøre rent”

Lars Løkke anerkender ikke rengøringsarbejdet, mener en serviceassistent

Rengøringsassistent Bitten Berg-Munch er oprevet over, at statsminister Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med en ghetto-debat om de somaliske kvinder, sagde at de kunne gøre rent, selvom de ikke kan tale dansk. For man behøver ikke tale med sin moppe, kost og spand, lød fra Løkke.

»Det pisser mig rent ud sagt af, når Lars Løkke siger, at alle kan finde ud af at gøre rent!,« siger Bitten Berg-Munch til magasinet Kommunen, der har sat fokus på assistentens arbejde på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. »Man skal kunne læse og forstå dansk for at kunne klare det her job,« siger hun.

»Der er arbejdsplaner, egenkontrol, nyhedsbreve, mails, rengørings-doseringer, som man skal kunne læse. De kolleger, der har svært ved dansk, har jo svært ved at klare uddannelsen til serviceassistent, de kan have svært ved at udføre egenkontrol, og de får klager, fordi de ikke har forstået, hvad de skal lave … Det er så respektløst. Vi er så vigtige, og alligevel så lidt anerkendt og så lavtlønnede.«