Støv-DNA afslører indeklima

Støv kan fortælle, hvilken slags indeklima du har. Blandt andet viser støvpartiklerne, om der er skimmelsvamp i hjemmet.

»Mange mennesker kontakter os, fordi de har mistanke om, at de har et dårligt indeklima. De er bekymrede, fordi det lugter mærkeligt, eller de oplever en masse sygdom,« siger seniorrådgiver Ingeborg Bjorvand Engh i Mycoteam.

Ved at indsende et testbånd med støv fra hjemmet, kan du nu få svaret på, om der er fugtproblemer eller skimmelsvamp i huset. Prøverne identificerer også forskellige støvkilder som bygningsstøv, husstøv eller industrielt støv.
»En luftanalyse kun giver et billede af, hvad der lever i luften. Støvanalysen giver et mere nuanceret billede af luften over tid, som et historisk arkiv. Det kan sammenlignes med at tage en blodprøve af indeklimaet,« fortæller Bjorvand Engh.

Et dårligt indeklima er langt mere almindeligt, end folk tror. Fejl i varme- eller ventilationssystemet kan påvirke luft og temperatur. Det værste er fugt- og rådskader, der kan føre til dannelse af skimmelsvampe