Vask hænder og undgå influenza

Ved at holde hænderne rene kan man forebygge at blive smittet med forkølelse og influenza-typer, her igennem vinteren.

Den væsentligste smittekilde er vores hænder, som i løbet af en dag kommer i kontakt med et utal af bakterier. Men ved at vaske hænderne ordentligt og jævnligt kan man både minimere risikoen for selv at blive smittet og for at smitte andre.

»God håndhygiejne kan spare os for meget skranten og mange sygedage, for smitten sker ofte via vores hænder,« siger Maria Brix Balle, der er biolog i hygiejnevirksomheden Initial.
Selv om det er let at minimere smitterisikoen, springer mange danskere over. En undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Initial sidste sommer, viser blandt andet, at kun 68 % af danske mænd konsekvent bruger sæbe, når de vasker hænder. Kvinderne er bedre til at huske sæben, idet 83 % svarer, at de altid husker sæben.