Hjælp til kontanthjælps- og dagpengemodtagere

Kontanthjælpsmodtagere, fleksjobbere og folk på dagpenge er guld for vaskerier, kantiner og andre virksomheder, som mangler ledige hænder, skriver DI Service. Hver femte ansatte i branchen har været på offentlig forsørgelse inden for det seneste år.

46.000 medarbejdere er rykket fra offentlig forsørgelse til et job i en virksomhed på et år, og den største gruppe – godt 19.000 – er gået fra dagpenge til selvforsørgelse, mens knap 11.000 kommer fra sygedagpenge, og knap 7600 er rykket fra kontanthjælp eller andre ydelser. Samme antal kommer ifølge undersøgelsen fra førtidspension, skåne- eller fleksjob. Ifølge branchedirektør i DI Service, Jakob Scharff, er årsagen enkel: Virksomhederne mangler hænder og lægger en plan for at få den nye medarbejder godt ind i jobbet.