Midtjyske børster giver gulvet en omgang

Tornvig Christensen Maskiner A/S med base i Herning og ny filial på Sjælland satser kraftigt med nyt agentur og nyt koncept, på at hjælpe med en rengøring, der går helt i bund

Tekst: Torben Elsig-Pedersen
Lars Tornvig Christensen, Søren Bjerggaard og Ole Darum præsenterer solide gulvmaskiner.

Stærke gulvvaskere og fejemaskiner har bragt Tornvig Christensen Maskiner A/S sikkert ind på både industrigulve og de bonede og blankpolerede gulve de sidste godt ti år takket være en serie af kraftige og robuste rengøringsmaskiner. I første omgang leverede virksomheden rengøringsmaskiner til industrien, men siden har virksomheder som Nationalbanken, GASA, Danfoss m.fl. også fået øjnene op for de kraftfulde og slidstærke amerikanske maskiner fra TomCat og FactoryCat, som er nogle af de produkter, Tornvig Christensen Maskiner A/S har eneforhandlingen af på det danske marked.

Virksomheden blev etableret tilbage i 1965 af den nuværende ejers far, og i mange år var hovedspecialet løftegrej til industrivirksomheder og lagre. Men fra omkring 2007 slog Lars Tornvig Christensen sig også ind på rengøringsmarkedet, i første omgang ved at sælge gulvvaskemaskiner og fejemaskiner til de industrivirksomheder, som i forvejen var i kundeporteføljen.

»Vi havde i forvejen en god og tæt dialog med vores kunder, fordi vores koncept er at etablere faste serviceaftaler med kunderne, så vi kommer i virksomhederne jævnligt. Det betød, at da vi fik forhandlingen af USA gulvmaskinerne fra FactoryCat, så kunne vi også servicere vores kunder med rengøringsmaskiner. Siden er det gået støt fremad,« fortæller indehaver Lars Tornvig Christensen.

Sideløbende med introduktionen af rengøringsmaskiner blev Søren Bjerggaard ansat og nu medejer i virksomheden, og han står i dag sammen med Ole Darum for salgsaktiviteterne på gulvvaskemaskiner, fejemaskiner og kombimaskiner, som både fejer og vasker gulvet i en arbejdsgang. Virksomheden har det seneste årti forvandlet sig fra at have hovedomsætningen på løftegrej til industri og lager til i dag at have omkring 80 procent af omsætningen på gulvmaskiner til rengøring.

Robuste maskiner

Den hastige ekspansion på rengøringsmaskinerne tilskriver Lars Tornvig Christensen i høj grad nogle særdeles solide maskiner. Det er kvalitetsudstyr bygget på et holdbart metal chassis kombineret med et revolutionerede børstetryk, der rengør overfladerne helt i bund på gulve hos både industri, lager, sportshaller, butiksarealer og kontorer mm.. Og så er rengøringen miljøvenlig med et minimalt forbrug af kemi.

Søren Bjerggaard fortæller, at mange af de maskiner, han solgte i sin første tid i virksomheden for godt ti år siden, stadig kører i virksomhederne.

»Det er holdbare maskiner, som bliver ved med at køre, hvis de får den rette service. Mange kunder har naturligvis undervejs skiftet maskinerne ud med nye, større og mere moderne, men så er de brugte maskiner ofte solgt videre til virksomheder med et andet behov,« siger Søren Bjerggaard.

Dialogen er vigtig

Tornvig Christensen Maskiner A/S har altid gjort noget særligt ud af kontakt og service til kunderne. Mange kunder får en fast serviceaftale, hvorfor der løbende er kontakt.

»Men vi sørger også for løbende at kontakte de virksomheder, som ikke har en serviceaftale, og det betyder faktisk, at vi hele tiden har en dialog om kundens behov, og dermed kan justere på de tilbud og maskiner, vi kan tilbyde,« fortæller Søren Bjerggaard.

Ole Darum, der har mange års erfaring med salg til rengøringsbranchen, nikker anerkendende til virksomhedens koncept. Han er netop blevet ansat som salgsansvarlig for Sjælland og øerne:

Service er vigtig

»Jeg har tidligere i branchen oplevet, at det kan være svært at få repareret maskiner, der går i stykker. Men hos Tornvig Christensen Maskiner A/S er servicen sat i system, så man for det første har de fleste reservedele på lager og for det andet har egne servicefolk, der kører rundt i hele landet hver dag. Det gør, at hjælpen er nær. Det er afgørende for mange virksomheder, som er afhængige af, at de kan få gjort rent hver dag,« siger Ole Darum.

Indehaver Lars Tornvig Christensen supplerer:

»Ja, vi gør det på en lidt anderledes måde i forhold til service. Vi har kontakt med kunderne flere gange om året, og sørger således for, at de har mulighed for at få service på maskinerne. Det koncept har vi ført videre fra vores arbejde med løftegrej, hvor der er lovpligtige serviceeftersyn. Det er der ikke på gulvvaskere og fejemaskiner, men vores oplevelse er, at virksomhederne er lige så interesserede i, at disse maskiner kører dag ud og dag ind uden driftsstop.«

Ole Darum fortæller, at mange af virksomhedens kunder sagtens kan se ideen i, at rengøringsmaskinerne, lige som en bil, skal til service for at minimere risikoen for nedbrud.

»Hvis en gulvvaskemaskine ikke vasker ordentlig, så er der jo ikke gjort rent. Det er vores opgave at sørge for at de maskiner, vi har solgt til kunderne, også præsterer i det lange løb,« siger han.

“Vi har et unikt
koncept for
serviceeftersyn,
så gulvmaskinerne
kører dag ud og dag ind
uden driftsstop.”

Salg og leasing

Når Søren Bjerggaard og Ole Darum er på salgsbesøg har de altid flere forskellige maskiner med, så de kan afprøves og vurderes på stedet.

»Vi vil helst ud og lave en demonstration, for så kan vi også vurdere det reelle behov og dermed vejlede kunderne i, hvilken maskine der bedst løser opgaven. Det er jo ikke bare et spørgsmål om kvadratmeter, men også om den ønskede standard, lokalernes indretning og overflader mv.,« siger Søren Bjerggaard. »Vores mål er, at kunderne køber det rigtige produkt.«

Tornvig Christensen Maskiner A/S tilbyder også leasing og leje af maskiner. Det benytter en del sig af ved opgaver, de kun har i en periode eller i de tilfælde, hvor de gerne vil prøve maskinerne af inden et eventuelt køb. Der er også mange mindre rengøringsvirksomheder, som kan se en fordel i at leje maskinerne, da deres opgaver varierer over året.

»Men uanset hvad man vælger, så kører vi ud med maskinerne og introducerer dem. Vi vil gerne sikre os, at kunden er kørende, når vi forlader stedet,« siger Søren Bjerggaard.

Ny filial på Sjælland

Tornvig Christensen Maskiner A/S har hovedsæde i Lind ved Herning. Fra efteråret 2018 er der også etableret en filial på Sjælland. Herfra kører Ole Darum ud til kunderne for at introducere de forskellige gulvmaskiner på Sjælland og øerne.


Forhandlere søges

Tornvig Maskiner har gulvvaskere, fejemaskiner og kombimaskiner i mange forskellige prisniveauer. Indehaver Lars Tornvig Christensen siger, at udvalget skal være som i Bauhaus, hvor du kan vælge tre forskellige skruetrækkere i tre forskellige kvaliteter og prisniveauer.

Derfor forhandler Tornvig Christensen Maskiner A/S professionelle gulvmaskiner i prisniveauet fra ca. 25.000 kr. og op til flere hundrede tusinde kroner pr. maskine.

Tornvig Christensen Maskiner A/S er for nylig blevet dansk agent for det nye og revolutionerende Tomcat EDGE ”skrubbe”/vaske system, som er multi-funktionelle maskiner til gulvrengøring, stripning, slibning, polering og forskellige former for gulvbehandling. Til disse nye multi-maskiner er Tornvig Christensen Maskiner A/S på udkig efter forhandlere i Danmark.

www.tomcat.dk

www.factorycat.dk