Svensk rengøringsfradrag runder 10 milliarder

2018 blev et nyt rekordår for det svenske RUT-fradrag, som gør det muligt at fratrække udgifter til rengøring i private hjem.

De samlede indtægter var 10,1 mia svenske kroner mod 9,3 mia i 2017. Antallet af købere var 966.200, en stigning på 70.000 fra året før. Tallene kommer fra det svenske skatkontor.

RUT-fradraget omfatter flere ydelser, men rengøring skal være den centrale omdrejning i serviceydelsen.

»RUT er en effektiv jobmotor, især for udenlandskfødte kvinder, som generelt kan have det svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Vi har i øjeblikket medarbejdere fra over 30 lande,« fortæller Tjoffe Sjögren, administrerende direktør for Rengøringsservice. Ifølge den svenske arbejdsgiverforening Almega beskæftiger RUT-branchen i øjeblikket over 30.000 mennesker. Omkring halvdelen er af udenlandsk afstamning, og de har alle tidligere været uden for arbejdsmarkedet.