Svenskerne tredobler succesfuldt rengøringsfradrag

Det svenske parlament har besluttet at forhøje det populære, private rengøringsfradrag – RUT-fradraget – fra 25.000 til 75.000 svenske kroner pr. år pr. person, fortæller det svenske rengøringsmagasin Leje. Samtidig opretholdes det såkaldte ROT-fradrag på 50.000 svenske kroner. RUT omfatter eksempelvis køb af rengøringsservice til hjemmet, mens ROT omfatter tjenester i forbindelse med rehabilitering, genopbygning og udvidelse i hjemmet.

RUT er en forkortelse for rengøring, vedligeholdelse og vaskeri. RUT-fradraget kan bruges til at opnå skattefradrag ved køb af tjenesteydelser til hjemmearbejde som rengøring, børnepasning og havearbejde. Fradraget dækker kun lønomkostninger.

Den sammenligning er den tilsvarende, danske pendant – boligjobordningen – i dag delt i to fradrag: Et fradrag på 12.000 kroner, der kan bruges på håndværksydelser, og et på 6.000 kroner, der kan bruges på serviceydelser som rengøring og børnepasning.