Abenas vidensbank hjælper med at spare på ressourcerne

Med det nyudviklede Abena Facility Management er det ikke alene blevet lettere at sende nullermændene i skammekrogen. Redskabet har samtidig til formål at optimere rengøringen, så den bliver både grønnere og mere effektiv.

Det nye redskab er udformet som en online vidensbank på www.facility.abena.dk, hvortil alle har adgang og kan klikke sig ned i præcis det emne, der er behov for.

Der er tale om et kommunikationsværktøj, som beskriver og samler Abenas anbefalinger til f.eks. miljøvenlig eller optimeret rengøring, kildesortering og washroom ét sted, og der er adgang til, at de enkelte brugere kan skræddersy sin egen løsning på Facility Management. Med få klik kommer man rundt om forskellige produkter og metoder.

Videnscentret samler en række videoer, metodekort og beskrivelser af arbejdsprocesser, som kan optimere rengøring og Facility Management rundt om i virksomheder og i den offentlige sektor. Der skitseres specialløsninger alt efter om det for eksempel handler om kontorer, institutioner/skoler, plejesektor, hospitaler, storkøkken, idræts-/svømmehaller og så videre. Det er således nemt og overskueligt at finde ind til råd og viden om præcist den totalløsning inden for rengøring, kildesortering og washroom, man er interesseret i.

Sitet er dynamisk, som løbende udvikles og tilføjes nye og relevante værktøjer og især ny og innovativ viden. Sitet i dag kan derfor se anderledes ud i morgen.

På sitet finder brugeren også en product selector – hvor man får bud på innovative og miljørigtige produkter, der er tilpasset 10 forskellige brancher og helt specifikke problemstillinger eller behov.

Grønne løsninger

Sitet er samtidig bygget op om overordnede temaer som miljø og bæredygtighed, optimering og innovation.

Det betyder, at der er løsninger som skåner miljøet og guider igennem de forskellige miljøvenlige produkter og giver råd om at reducere udledningen af kemikalier i naturen.

Der er et særligt fokus på kildesortering, som der stilles øgede krav til i de kommende år. F.eks. skal 50 procent af husholdningsaffaldet genanvendes i 2022, og i vidensbanken gives forskellige råd til, hvordan man kommer i hus med en effektivt kildesortering.

I forhold til en optimeret rengøringsproces kan du hente råd til, hvordan små ændringer nogle gange kan gøre arbejdet nemmere, men også mere økonomisk og effektivt.

Det nye site åbner for et væld af nyttig viden og gode råd til den professionelle rengøringsvirksomhed og -afdeling.