Tomme dunke samles og indgår i genbrug til nye produkter

Tekst: Torben Elsig-Pedersen / torben@rentidanmark.dk

Hvor smider du dine tomme plastikdunke? Hvis du gør som de fleste, ryger de sikkert i sækken med småt brændbart og køres til det nærmeste forbrændingsanlæg. Sådan var det også med de mange tomme plastikflasker og -dunke, som Yding Gruppens 130 rengøringsmedarbejdere tømte indtil for godt et halvt år siden. Men så fik stifter og indehaver Kurt Skydt en ide.

Plastik og alt andet affald er en ressource, som må kunne genbruges. Igennem længere tid forsøgte han at få en maskine sat op, som kunne lave plastikken om til granulat, der kunne indgå i produktionen af nye plastikflasker hos leverandøren TANA i Mainz, men en række udfordringer med at få maskinen til at fungere, fik ham til at rette henvendelse til RenoSyds Værdifabrik i Skanderborg. De var klar til at aftage plastikflaskerne som de var. Og sådan blev det.

Kurt Skydt