Nyt partnerskab skal sikre flere faglærte i Region Hovedstaden

Fra ABC til EUD. Sådan lyder overskriften på et dugfriskt partnerskab mellem Forenede Service og erhvervsskolen TEC. Aftalen skal sikre og hjælpe flere ufaglærte til et faglært arbejdsliv gennem et øget antal målrettede uddannelsesforløb, lyder det fra HR-chef i Forenede Service, Kenny Mitchboe.

Et nyt samarbejde med erhvervsskolen TEC skal hjælpe flere ufaglærte med at blive faglærte igennem målrettede uddannelsesforløb.

Mere uddannelse til flere ufaglærte. Det er ambitionen for Forenede Service, der netop har forpligtet sig til at højne uddannelsesindsatsen gennem et partnerskab med erhvervsskolen TEC. Målet er at minimere den mangel på faglært arbejdskraft, som allerede vil være at mærke i Region Hovedstaden i 2020, forklarer partnerskabskonsulent hos TEC, Karina Jessie Ørsted Bai:

”Allerede i 2020 vil der mangle 7.000 faglærte i Region Hovedstaden. Det betyder flaskehalse for virksomhederne, og det betyder overordnet set tab af både ordrer og markeder. Så der er al mulig god grund til tage sagen alvorligt,” indleder hun og uddyber:

”Uddannelse af medarbejdere er et helt afgørende konkurrenceparameter i en presset branche som facility service-branchen. Både fordi den daglige drift sikres, og fordi uddannelse giver både flere og mere motiverede og fleksible medarbejdere på den lange bane. Samarbejdet med Forenede Service ser vi derfor som et vigtig skridt i den rigtige retning – også for branchen som helhed”.

Markant fokus på uddannelse

“Fra ABC til EUD” hedder en ny uddannelsesindsats, som Forenede Service står bag. Indsatsen bliver skudt i gang i det nye år i samarbejde med erhvervsskolen TEC. Foto: Jannik Preisler

Og uddannelse er vigtig og afgørende. Den erkendelse har man for længst gjort sig i Forenede Service. Partnerskabet med TEC er etableret i kølvandet på flere års målrettet uddannelsesarbejde i Forenede Service, og det er næste skridt i retning af endnu mere af slagsen, lyder meldingen fra HR-chef, Kenny Mitchboe.

”Aftalen med TEC skal sikre, at flere ansatte får et faglært arbejdsliv. Uddannelse er altafgørende for både arbejdsglæde, fastholdelse og kvaliteten i vores arbejde. Det har vi for længst indset og arbejdet efter – og nu er tiden kommet til, at vi opruster og én gang for alle gør en forskel, der kan mærkes. Både for os selv, for vores medarbejdere og for branchen i det hele taget, siger han og tilføjer:

”Konkret får vi med partnerskabet én indgang til alle uddannelsesmuligheder. Vi får opkvalificerede og endnu dygtigere medarbejdere, og vi får hjælp til at skræddersy uddannelsesløsninger, der matcher både vores krav og medarbejdernes ønsker og behov”.

Om partnerskabet

Partnerskabet med TEC er aftalt i kølvandet på flere års målrettet fokus på uddannelse i Forenede Service. Foto: Jannik Preisler

Partnerskabet mellem Forenede Service og TEC er indgået som led i Region Hovedstadens Projekt Restart, der skal hjælpe virksomheder med at opkvalificere medarbejdere via uddannelse. Målet er at sikre, at medarbejdernes kompetencer matcher virksomhedens konkrete behov. TEC går til samarbejdet med bred viden om erhvervsuddannelser, akademiuddannelser og kurser inden for facility service-området, hvilket giver Forenede Service gode muligheder for smidigt og struktureret at uddanne endnu flere medarbejdere i løbet af 2020.