Rengøringstekniker med topkarakterer er årets lærling

DI Hovedstadens Lærlingepris 2020 går til rengøringsteknikerelev Aleksandra Urban. Efter kun tre år i Danmark har hun fået 12-taller på stribe og deler gavmildt ud af sin nye viden til kollegaerne hos Forenede Service.  

”Din er ergonomi er faktisk ikke så god, når du drejer i kroppen med kameraet,” siger Aleksandra Urban til fotografen. På uddannelsen til rengøringstekniker lærer man også om ergonomi.

Tekst: Rikke Ravn Faber. Foto: Søren Nielsen

“Vi skal ikke have blandet kontormopperne med dem, vi har brugt ude på toilettet, for de skal jo vaskes forskelligt,” forklarer Aleksandra Urban, idet hun hægter to poser med brugte mopper af sin rengøringsvogn. 

Aleksandra Urban har for nylig afsluttet 11 ugers uddannelsesforløb på TEC Gladsaxe med stribevis af 12-taller. Her har hun blandt andet fået ny viden om rengøringsredskaber og hygiejne. Så hun ved, hvad hun taler om.   

Før Aleksandra kan kalde sig rengøringstekniker, er hun i gang med to måneders praktik i Forenede Services hovedkvarter i Buddinge.

Allerede nu kan hun dog kalde sig for Årets Lærling – Aleksandra er nemlig så dygtig til sit arbejde, at hun bliver hædret med DI Hovedstadens Lærlingepris 2020.

Prisen er blevet uddelt siden 2006 i 18 DI-regioner – altså 162 gange – og det er første gang, den går til en rengøringstekniker.     

“Jeg er meget stolt, og jeg er rigtig glad for, at en rengøringstekniker får prisen. For mig er det en anerkendelse af, at vi gør et vigtigt stykke arbejde, og at vi kan meget mere end at tørre støv af,” siger hun. 

Ved mere, når mere – og er mindre træt

På rengøringsteknikeruddannelsen er Alexandra Urban blevet undervist i ergonomi og sikkerhed. Hun har lært at anvende redskaber og maskiner korrekt. Og hun er blevet klogere på rengøringsmidler, mikroorganismer, overflader og hygiejne.

“Jeg er blevet dygtigere til at gøre rent, fordi jeg ved mere nu,” siger Aleksandra Urban. Hun er for eksempel glad for, at hun nu har kendskab til usynlige bakterier og kan være med til at stoppe smitteveje.

Men hun glæder sig også over de ergonomiske tips og gode arbejdsmetoder, som hun har fået med sig fra underviserne. Nu kan hun nemlig nå mere hver dag, og samtidig skåner hun sin krop.

“Jeg er meget friskere, når jeg kommer hjem, og det er dejligt, når man har et barn på to år,” smiler Aleksandra Urban, som glad og gerne deler sin nye viden med kollegaerne, så de også kan få gavn af den.     

Sprog skal ikke stå i vejen for uddannelse

Christian Krogh Vermehren er uddannelseskoordinator hos Forenede Service. Han fik for alvor øjnene op for Aleksandra Urbans evner til en midtvejssamtale under hendes skoleforløb.

“Underviserne var virkelig imponerede over hende. De syntes, hun var en kæmpe gevinst for holdet, fordi hun var så seriøs og velforberedt, og samtidig var hun god til at hjælpe de andre,” forklarer han.

At tage en uddannelse på dansk efter bare tre år i Danmark var udfordrende for Aleksandra. Men hun anbefaler klart rengøringsteknikeruddannelsen – også til dem, der ikke er så gode til dansk endnu.

Christian Krogh Vermehren bakker op om Aleksandras anbefaling:

“Sprog skal ikke stå i vejen for, at medarbejdere kan dygtiggøre sig. Tekniske skoler og AMU-centre er vant til at tage imod en meget mangfoldig skare af elever, og de er altså godt gearet til at hjælpe alle,” siger han.   

Regionsdirektør Bjarne Brohus er stolt af sin dygtige medarbejder og glad for, at DI med Lærlingeprisen sætter fokus på uddannelse i rengøringsbranchen.

Forenede Service: Alle har gavn af udvikling  

I fremtiden vil Forenede Service sende flere medarbejdere af sted på rengøringsteknikeruddannelsen. Virksomheden sætter i stigende grad fokus på at give medarbejderne mulighed for at udvikle sig via kurser og efteruddannelse.

“Når man uddanner sig og lærer noget nyt, retter man gerne ryggen lidt, og det kan faktisk give stor værdi både for medarbejderen, for os og for vores kunder,” siger regionsdirektør Bjarne Brohus, der har ansvaret for 380 medarbejdere på Sjælland.

Han peger på, at veluddannede medarbejdere typisk er mere tilfredse med deres arbejde, og at en tilfreds medarbejder ofte leverer et bedre stykke arbejde end en, der er utilfreds.

Fører man regnestykket helt til dørs, så giver dygtige medarbejdere gladere kunder og måske også et øget salg.  

Og mens vi er ved dygtige medarbejdere, så har Bjarne Brohus rigtig godt nyt til Aleksandra Urban. Hun drømmer nemlig om at læse videre og blive serviceassistent.   

“Den drøm vil vi gerne opfylde. Det er det eneste rigtige at gøre, når man har så dygtig en medarbejder – ud over selvfølgelig at prale med det. Det sidste vil vi gøre, så meget vi kan, for vi er stolte af både Aleksandra og af Lærlingeprisen,” siger han.  

Om DI’s lærlingepris

DI hædrer hvert år særligt dygtige lærlinge og elever. På tværs af landet indstilles lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Prisen uddeles i 18 af DI’s regionalforeninger. Med prisen følger et diplom og et ur.