Frivilligt på rengøringskursus over tre lørdage

Medarbejderne går frivilligt på kursus om lørdagen for at blive klogere på deres fag.

Forenede Service satser stærkt på uddannelse af medarbejderne.

Nasim, som har pakistanske rødder, har gjort rent for Forenede Service de sidste ti år og er til daglig med til at holde Zoologisk Have i København flot ren.
»Hvis du bruger den blå svamp i netop dén situation, så er du er en dygtig medarbejder,« siger underviser Annette Fleckner Sørensen til ham.
»Jeg er en dygtig medarbejder,« svarer Nasim hurtigt tilbage med et charmerende smil. Hans kvikke replik får de 26 kolleger i rummet til at grine højt.

Grin og læring over tre lørdage
Og grinene er mange, stemningen god og fagligheden høj i undervisningslokalet på TEC i Søborg på en ellers blæsende og våd vinterlørdag, hvor de fleste af os andre nok blev indendørs hjemme i varmen. Men ikke de her 23 rengøringsassistenter, deres to serviceledere og en HR-medarbejder fra rengøringsvirksomheden.
Fra morgenstunden har de nemlig trodset efterårsvejret og frivilligt søgt fra mange dele af hovedstadsområdet mod Søborg for at følge et kursus i ’periodisk rengøring’. Otte timer gange tre lørdage – som ellers typisk er medarbejdernes fridage.
På tværs af geografi, kulturer, arbejdspladser, alder og køn mødes de for at blive klogere på og mere kyndige til at udøve deres fag. Men også for at lære at kunne passe godt på deres krop, når de er på arbejde, træne det danske sprog og blive mere vidende om de produkter og værktøjer, som de benytter hver dag.

Og så mødes de ikke mindst for værdien i bare at grine, tale, spise og være uformelt sammen med kolleger med den samme faglighed, når man ellers er vant til som rengøringsassistent at arbejde selvstændigt en stor del af arbejdsdagen.
Kurset i ’periodisk rengøring’ er et AMU-kursus, som medarbejderne blandt andet kan bruge til senere at tage en erhvervsuddannelse som eksempelvis rengøringstekniker eller rengøringsassistent. Kurset veksler mellem teori og praksis, og medarbejderne får løn under kurset. Kurset er et af de mange elementer i den engagerede uddannelsesindsats, som Forenede Service har sat ekstra tryk på inden for de sidste to år.