Studie viser rengøringens effekt mod COVID-19

En ny undersøgelse fra Singapore antyder, at overfladerengøring to gange dagligt plus daglig gulvrensning samt desinfektionsmiddel er effektiv mod det nye coronavirus, skriver det norske Renholdsnytt.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort i Journal of the American Medical Association 4. marts 2020, ser nærmere på, hvordan rengøring påvirker SARS-CoV-2-virus og dermed Covid-19-infektionen.

Undersøgelsen blev udført i isolerede rum i et hospitalsmiljø. Rengøring af ofte påvirkede overflader blev udført to gange dagligt med en opløsning af 5000 ppm natriumdichloroisocyanurat. Gulvet blev rengjort dagligt med en noget svagere blanding (1000 ppm) af det samme middel.

Forskerne tog prøver fra tre værelser, hvor patienter lå isoleret fra 24. januar til 4. februar. Et af værelserne blev testet før rengøring og de andre to efter. Prøverne var negative efter rengøring.

Resultaterne kan indikere, at virusset i stort omfang spreder sig i patientstuen, men at rengøring og desinfektion er tilstrækkelig, hvis rutinerne følges omhyggeligt.

Forskerne tager dog det forbehold, at studiet er mangelfuldt af flere årsager. Dels omfatter det for få patienter, dels havde forskerne ringe bevægelsesfrihed på sygehuset. Derfor bør der forskes yderligere i rengøringens betydning.

Link til original artikel hos Journal of the American Medical Association.

Få nyheder i din mailboks