Afsøg mulighederne for alternative leverancer

Corona kalder på nytænkning

Offentlige indkøb skal hjælpe virksomhederne – ikke gøre det sværere for dem. Sådan var budskabet fra Finansminister Nicolai Wammen sidste måned. Dog er der mange små- og mellemstore virksomheder, også i servicebranchen, som er økonomisk presset af udbruddet af coronavirus.
Heldigvis findes der også lyspunkter. Laura Kokholm, sekretariatsleder i Danske Service opfordrer virksomhederne til at afsøge mulighederne for at finde alternative løsninger og giver et eksempel:

John Christensen fra Rationel Vinduespolering A/S.


Der er eksempler på løsninger, der er win-win for kunder og leverandører. Rationel Vinduespolering har i samarbejde med kommunale institutioner i bl.a. Aabenraa, Randers og Skanderborg, samt Vestre Landsret, fundet en alternativ løsning ved bl.a. at anvende nøgleboksordning. På den måde minimeres kontakt og smittespredning, samtidigt med at man holder hånden under de lokale vinduespudsere.

»Når park- og vejmanden kan fortsætte med at lave vejstriber og have ordre i bogen, nu hvor vejene er tomme, hvorfor skulle vinduespudseren så ikke kunne gå rundt alene og pudse vinduer i tomme bygninger? På den måde kan kunderne få udført noget på deres aftaler, og samtidigt holdes hjulene i kørende for virksomheder og medarbejdere,« siger John Christensen fra Rationel Vinduespolering A/S.

Danske Service opfordrer alle til at gå i dialog med deres lokale serviceleverandør om muligheden for alternative leverancer. Vinduer kan stadig pudses i tomme institutioner, og der er bedre mulighed for at lave hovedrengøring når kontorer og lokaler står tomme.

Få nyheder i din mailbox