Desinficering af lokaler er afgørende for sikker åbning af Danmark

Hygiejnevirksomheden Initial tilbyder desinfektion med en maskine, der generer tåge dannet af små dråber med BioCid. Det skulle være både enkelt og effektivt med sikkerhed for medarbejdere, kunder og miljø. Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen. Det kan bruges alle steder og skader ikke plastik eller metaller.

Smittede med COVID-19 risikerer at sprede virussen til andre, der opholder sig i samme lokale, flere dage efter, de har forladt det. Hygiejnevirksomheden Initial har netop udvidet sit udbud af services til også at inkludere desinficering af lokaler for at stoppe smittespredningen i takt med, at Danmark åbner igen.

Regeringens plan om at åbne Danmark langsomt efter nedlukningen som følge af COVID-19-pandemien vil ifølge eksperter også øge smittespredningen. Hygiejnevirksomheden Initial forventer, at der i takt med genåbningen vil være et øget behov for, at erhvervsdrivende, supermarkeder, fitnesscentre og mange andre får brug for at desinficere et område, udvalgte lokaler eller en hel bygning.

Ifølge Sundhedsstyrelsen ved vi ikke præcis, hvor længe coronavirus kan overleve på overflader, men det anslås, at det kan være fra få timer til nogle dage. Initial refererer i en pressemeddelelse til, at en amerikansk undersøgelse også har vist, at coronavirus overlevede 17 dage på et krydstogtskib efter, den sidste passager havde forladt skibet.  

»Det er utroligt vigtigt for en forsvarlig, overskuelig og fornuftig genåbning af Danmark, at vi kan desinficere områder og lokaler, hvor der har opholdt sig flere og eventuelt smittede personer. Ellers risikerer vi at lave smittefælder for de øvrige medarbejdere og kunder. Vi har den seneste måned arbejdet intenst på at blive klar til at bistå ved genåbningen og har derfor udvidet vores services til også at inkludere desinfektion, der kan slå coronavirus ihjel,« siger Kristian Linder, administrerende direktør i Initial Danmark.

Flere arbejdspladser har i denne tid skruet op for rengøringen og anbefalingerne til medarbejdernes håndhygiejne, men det er ikke nok, mener Kristian Linder.

»Vi ved, at der er et utal af hotspots i virksomheder, som er steder vi mennesker rører ved med jævne mellemrum – for eksempel stikkontakter, dørhåndtag, trappegelændere, stolerygge og under bordkanterne. Områder som ikke nødvendigvis bliver rengjort på daglig basis, og selv hvis de gør, kan det være svært at nå rundt om alle de usynlige smittefælder. Mange kan være smittet med coronavirus uden at vide det, og netop derfor er det helt essentielt, at lokaler og områder desinficeres for at reducere smittespredningen, når vi åbner Danmark igen,« siger Kristian Linder.

Stor efterspørgsel på desinfektion i Norge
I Norge er man ligesom i Danmark langsomt begyndt at åbne landet igen. På det norske marked har Initial oplevet en betydelig efterspørgsel på netop desinfektion af lokaler.

»I Norge har vi i marts og april oplevet en fordobling i antallet af opgaver, der handler om at desinficere arealer og områder, når vi sammenligner med de foregående måneder. Vi forventer også, at efterspørgslen vil stige på det danske marked både i forhold til at få desinficeret lokaler og i forhold til vores andre hygiejneprodukter og -services,« siger Kristian Linder.