Hæv servicedelen af håndværkerfradraget

Synspunkt fra Danske Service: En hjælp til fremtidens servicevirksomheder

Af Laura Kokholm, sekretariatsleder, Danske Service

Nye tal fra Skatteministeriet viser, at knap 465.000 danskere i 2018 benyttede sig af Boligjobordningen –   også kendt som håndværkerfradraget – der giver mulighed for at trække lønudgifter til bl.a. håndværkerydelser, rengøring mv. fra i skat. 14,5 pct. af fradraget blev brugt på rengøring og vinduespolering. Ordningen er udbredt og afholdt af mange danskere.

Danske Service foreslår, i lyset af coronakrisen, at ordningen fremtidssikres ved at hæve servicedelen af fradraget til 15.000 kroner for at bevirke, at helt almindelige mennesker i udpræget grad får lyst til at få konkret hjælp i hverdagen i form af rengøringshjælp og anden praktisk assistance. Dette vil være en håndsrækning, der vil betyde, at flere servicevirksomheder overlever krisen og kan fastholde sine ansatte. Dermed undgår vi en dybere økonomisk krise, end vi ellers risikerer, idet konkurser og fyringer forhindres.

Får danskerne mulighed for at trække 15.000 kroner fra i skat, vil det betyde, at mange kan beholde den hushjælp de er glade for, men også at flere vil tilvælge rengøringshjælp og anden praktisk assistance under ordnede forhold. Det vil være et vigtigt bidrag til at holde servicebranchen i gang ovenpå corona, og samtidigt sikre, at mange rengøringsmedarbejdere eller vinduespudsere kan beholde deres job.

Opfordringen fra Danske Service er derfor klar: Boligjobordningens servicedel bør styrkes og bruges aktivt til at sikre fremtidens servicevirksomheder.