Fornyet respekt om rengøringspersonale

Coronapandemien spreder ikke bare smitte. Den spreder også fornyet respekt til udsatte faggrupper, viser ny undersøgelse fra Aalborg Universitet og konsulenthuset Discus.
Den stigende respekt til udsatte professioner har også spredt sig til det usynlige rengøringspersonale, som ofte udfører deres arbejde, mens andre indtager morgenkaffen. Anders Andersen, der er ejer og grundlægger af firmaet Anders Andersens Rengøring, har mere end 50 års erfaring i rengøringsbranchen. Han oplever, at rollen som soldat i kampen mod den verdensomspændende virus har givet rengøringsprofessionen ny respekt.

Anders Andersen, direktør og ejer af Anders Andersen Rengøring.

»I takt med at folk er blevet langt mere opmærksomme på, hvor vigtig ordentlig hygiejne er i kampen mod smitte, er der kommet stor respekt omkring rengøring,« udtaler Anders Andersen.
Coronakrisen har således afstedkommet en positivitet i form af større interesse og anerkendelse for rengøringsfaget, som adskiller sig markant fra før, virus og smittetal fyldte mediernes dagsorden, mener ejeren af rengøringsfirmaet.
»Selvom vi også før corona blev mødt af smil og anerkendelse ude i virksomhederne, er det endnu mere udtalt nu. Vores medarbejdere oplever det som positiv opmærksomhed, og det giver ekstra arbejdsglæde,« fortæller Anders Andersen.