60 procent af danskerne er bekymrede for tilbagevenden til arbejdspladsen

I en ny undersøgelse udtrykker 60 procent af danskerne bekymring over at vende tilbage til arbejdspladsen efter corona. Betænkelighederne handler om alt fra virksomhedernes hygiejneforhold til muligheden for at holde afstand.

I takt med samfundets gradvise genåbning er mange danskere på vej tilbage til deres fysiske arbejdspladser, mange efter et år på hjemmekontoret med begrænset kontakt til kollegerne. Selvom der er lys for enden af tunnelen, er det ikke uden kvaler, at danskerne stempler ind igen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af facility management-virksomheden Coor.

Af undersøgelsen fremgår det således, at hele 60 procent af danskerne i større eller mindre grad er bekymrede for at vende tilbage til arbejdspladsen i forbindelse med genåbningen. Cirka hver anden er bange for at tage smitte med hjem eller for selv at blive syg, mens over en fjerdedel er utryg ved hygiejnen på arbejdspladsen.

God hygiejne er arbejdsgivers ansvar
Særligt betænkeligheden omkring virksomhedernes hygiejneforhold springer i øjnene hos undersøgelsens initiativtager Coor, der er blandt Danmarks førende virksomheder inden for erhvervsrengøring.

LÆS OGSÅ: “Vi er de første der møder, og de sidste der går hjem.

»Det er bemærkelsesværdigt, at så mange danskere er nervøse for at vende tilbage til deres arbejdsplads. Især bekymringen for hygiejnen skal virksomhederne tage alvorligt,« siger Annette Vindstrup Jensen, direktør for rengøringsdivisionen i Coor, hvor man også yder rådgivning om sikker tilbagevenden til arbejdspladsen. Hun fortsætter:

»Det at sørge for en sikker og smittefri arbejdsplads er vigtigere end nogensinde, og det er arbejdsgiverens ansvar at sikre, at medarbejderne kan vende trygt tilbage. Der skal øget fokus på den gode hygiejne, for den er det bedste middel mod smittespredning og lavere sygefravær,« siger Annette Vindstrup Jensen.

Tillid til øget hygiejne efter pandemien

Af spørgeskemaundersøgelsen fremgår det ligeledes, at 48 procent af de adspurgte er bekymrede for, om det er muligt at holde den rette afstand, mens 35 procent er utrygge ved, om kollegerne er i stand til at leve op til gældende retningslinjer for hygiejne og fysisk kontakt.

Danskerne er dog ikke i tvivl om, at krisen har ansporet til at fastholde et højt fokus på hygiejne efter pandemiens jerngreb. Fire ud af fem svarer således, at de tror på, at deres kolleger vil fortsætte med fx skærpet håndvask og afspritning efter corona.