Nyt samarbejde skal booste sensor-baseret, intelligent rengøring

RoomAlyzer Mini måler ca. 7×7 cm og kan monteres alle steder, hvor der er brug for rengøring. Sensoren kan sidde på vægge og under borde, og den virker, så snart du har sat den op med tape eller skrue.

Effektiv rengøring, der baserer sig på sensorer og målrettes de områder, der bliver brugt mest. Det er baggrunden for et samarbejde mellem CleanManager og IoT Fabrikken. Blandt gevinsterne er tidsbesparelser, mere kvalitet i rengøringen og en lettere hverdag for ledere og medarbejdere.  

»Vi tror på, at rengøringsbranchen med IoT og sensorbaseret rengøring kan hjælpe sine kunder til bedre og mere tilpasset rengøring, så kunderne får mest mulig rengøring der, hvor behovet er.«

Sådan siger Frantz Furrer, der med virksomheden CleanManager de sidste 11 år har leveret drift fra A til Z til alle dele af rengøringsbranchen – lige fra planlægning og kvalitetssikring til løn og fakturering. Virksomhedens it-system med tilhørende app servicerer hver dag masser af ledere og personale i blandt andet private rengøringsselskaber og kommuner. 

Jon Wichmann fra IoT Fabrikken og Frantz Furrer fra CleanManager indgår samarbejde.

Når CleanManager fremover taler med kunder, vil det være med et nyt værktøj i tasken: 

Enkle trådløse sensorer, der måler på brug af alle typer af lokaler, herunder for eksempel møderum, flyverpladser og toiletter.

Sensorer, der sender med det samme, og giver overblik til ledelse – og medarbejdere

Helt konkret er det IoT Fabrikkens sensor, RoomAlyzer, der er tale om. Den sættes på vægge eller under borde og skal hverken bruge ledninger eller wifi. Sensoren finder selv masterne med det samme, også i betonbygninger og kældre. Den logger på tilstedeværelse og kan derfor vise den rengøringsansvarlige, hvordan brugen af lokaler udvikler sig over tid. Samtidig kan den sende beskeder til rengøringspersonalet, der viser, hvor det største rengøringsbehov er lige nu.   

»Det er en helt ny type sensorer, som er lette at sætte op og som har dyb indendørs dækning. De kræver ikke ret meget teknisk snilde at bruge, og data er helt enkle at aflæse, både for ledelse og medarbejdere,« siger Jon Wichmann fra IoT Fabrikken.

Rød, gul eller grøn for ’klar til rengøring’, ’snart klar’ og ’slet ikke været brugt’. Data fra RoomAlyzer-sensoren er lige til at gå til for medarbejderne, der hele tiden kan se, hvor der er behov for rengøring.

Bedre kvalitet i rengøringen og en nemmere hverdag

Driftsoptimering er et nøgleord for det nye samarbejde, understreger Frantz Furrer. 

»Det handler om muligheden for at optimere driften af rengøring. Det vil kunne spare tid og sikre, at ressourcerne bliver brugt bedst muligt, når medarbejderne gør rent efter behov, fordi de kan se, hvor der er behov for rengøring,’ siger han og understreger: ’Det kan også give en bedre kvalitet i rengøringen og den enkelte rengøringsassistent en nemmere hverdag.«

Hos IoT Fabrikken ser teamet derfor også frem til at arbejde endnu mere med rengøring:

»Vi har kunder i hele Danmark, der bruger vores sensorer til ejendomsdrift. Det er dem, der har taget vores system i brug til rengøring og vist os, at her er nogle muligheder. CleanManager er en væsentlig spiller i rengøringsbranchen, der ved meget om de behov, branchen har. Så det er et samarbejde, vi er rigtigt glade for,« siger Jon Wichmann.