Kommune fastholder høj rengøringsstandard efter corona

Alle kommuner i landet har skruet gevaldigt op for rengøring og hygiejne under tiden med corona for at bekæmpe epidemien. Nu har Rødovre Kommune besluttet at fastholde det høje niveau, når vi er på den anden side af epidemien, så det bliver den nye normalstandard.

»Vi har altid haft fokus på at sikre en høj standard inden for rengøring og hygiejne. Men tiden med corona har tydeligt vist, hvor meget rengøring og god hygiejne betyder for vores sundhed. Nu sætter vi en ny og højere standard,« siger borgmester Britt Jensen.

Sygefraværet blandt de kommunale ansatte faldt i perioden april 2020 til marts 2021 fra 4,7 procent til 4,0 procent i Rødovre. Det svarer til mere end 26 fuldtidsstillinger.

»Vi kan ikke med sikkerhed dokumentere, at der er en sammenhæng mellem det faldende sygefravær og de nye initiativer, vi har igangsat inden for rengøring og hygiejne, men det er et påfaldende stort fald på bare et enkelt år. Det afgørende er ikke det økonomiske – det afgørende er, at en højere standard inden for rengøring og hygiejne giver bedre rammer for vores ældre på plejehjemmene og for børnene i skolerne. Hvis sygefraværet tilmed falder, så er det bare en ekstra gevinst,« siger Britt Jensen.

Rødovre Kommune har i budgettet for 2021 og årene frem afsat 2,5 mio.kr. til at styrke indsatsen for at sikre en højere standard inden for hygiejne og rengøring. Det nye løft betyder blandt andet, at Rødovre Kommune fortsætter med en ekstra daglig rengøring af toiletter på skolerne, der bliver fortsat weekendrengøring på alle fællesarealer på plejehjemmene og kommunen ansætter en hygiejnekoordinator, der skal løfte arbejdet med hygiejne på alle områder i kommunen.