Sommerhusudlejer vil fjerne alle kemikalier fra rengøringen

FeriePartner © Mejnecke Media 2022

Klima og miljø har i stigende grad indflydelse på både danske og udenlandske gæsters ferievalg, og hos landets største danskejede feriehusudlejer Feriepartner, vil man gerne leve op til nutidens turisters krav og forventninger. Derfor har Feriepartner i Nordjylland nu valgt at investere i et nyt rengøringskoncept, der både skal bidrage til en grønnere branche og gøre jobbet som rengøringsassistent mere attraktivt.

Højsæsonen for feriehusudlejning nærmer sig med hastige skridt, og inden længe fyldes landets sommerhuse med både danske og udenlandske gæster. Selvom ferieformen er blandt de mest bæredygtige af sin slags, er der stadig et stort potentiale at udnytte, og det har fået Feriepartner i Nordjylland til at droppe stort set alle kemikalier i deres rengøringsprocedurer.

»Ligesom vores gæster går vi meget op i miljøet, og vi vil gerne gøre en forskel der, hvor vi kan. Derfor er vi glade for, at vi nu kan gøre rent stort set uden brug af kemikalier med en række nyudviklede klude og mopper fra vores leverandør. De eneste rengøringsmidler, vi stadig bruger, er kalkfjerner og ovnrens, og dem er vi også klar til kassere, så snart der findes et mere miljøskånsomt alternativ på markedet,«  fortæller Jan Brusgaard, indehaver og direktør hos Feriepartner i Nordjylland.

I de nordjyske udlejningshuse anvender Feriepartners rengøringspersonale rengøringsklude og mopper fra De Forenede Dampvaskerier. Virksomheden har udviklet en innovativ mikrofiberteknologi kaldet VIIMA, der samler mere snavs og flere bakterier end traditionelle systemer og dermed gør det muligt at udføre hygiejnisk rengøring udelukkende ved brug af vand.

»Vores rengøringskoncept VIIMA er sat i verden for at kunne levere verdens bedste manuelle rengøringssystem med fokus på miljø, ergonomi, kvalitet og hygiejne. Alle fire parametre er ekstremt vigtige i sommerhuse, der udlejes, hvor der er stor udskiftning i gæsterne. Heldigvis har vi knækket koden til, hvordan det er muligt at gøre hygiejnisk rent og på samme tid reducere CO2-udledningen ved rengøring med 72 procent, og det glæder os, at Feriepartner støtter op om det,« lyder det fra Jan Matthiesen, som er markedschef hos De Forenede Dampvaskerier.

En mere attraktiv arbejdsplads

Initiativerne gør det ikke kun muligt for Feriepartner i Nordjylland at opfylde nutidens krav og forventninger fra turister, men skaber også en mere attraktiv arbejdsplads for deres op mod 1.000 sæsonmedarbejdere, som hvert år ansættes i forbindelse med højsæsonen.

»Ved at undlade brugen af kemikalier i rengøringen er vi med til at nedsætte sandsynligheden for hudlidelser som eksem eller allergier hos vores medarbejdere, og det er jo helt fantastisk. Den innovative mikrofiberteknologi betyder også, at der skal bruges væsentligt mindre vand på klude og mopper, så vi skåner også vores medarbejdere for en masse løft på baljer med vand og sæbe,« udtaler Jan Brusgaard.

Udover samarbejdet om VIIMA, har Feriepartner og De Forenede Dampvaskerier også et partnerskab omkring genanvendelige linnedposer, som forventes at mindske brugen af plastikposer med en halv million over de næste fem år. Feriepartner håber, at indsatserne vil inspirere andre virksomheder i branchen til at udnytte lignende miljøforbedrende tiltag.

SENESTE NYHEDER: