Stor besparelse på vaskeriløsning

Det er helt igennem fantastisk at nå hertil sammen med Coor, siger Isabella Palmgren, administrerende direktør og medstifter af Mimbly. Foto: Nathalie Waller

Grøn vaskerevolution bliver pilottestet hos Coor´s kunder

1700 badekar vand om året. Så meget kan man som FM-kunde mindst spare på tekstilvask med en ”Mimbox”. Mimbox er et bæredygtighedsinitiativ under Coor´s kontrakt med Bygningsstyrelsen, og den har et stort besparelsespotentiale for både miljø og pengepung.

Når klude og mopper skal vaskes efter dagens rengøring, skal det gerne ske så grønt som muligt. Igennem Coor´s sværvægterkontrakt med Bygningsstyrelsen Coor skal levere 15 nye bæredygtighedsprojekter det første kontraktår.

“Det ligger i hjertet hos os i Coor at arbejde med at blive endnu mere bæredygtige i vores drift ved at se på alle de opgaver, vi løser, og hele tiden have fokus på hvordan den enkelte opgave løses endnu mere bæredygtigt i alle dele af opgavens livscyklus,” siger Maria Pagel Fray, Bæredygtighedsansvarlig på kontrakten med Bygningsstyrelsen.

Mimbox sparer vand og energi

Et af de 15 pilotprojeker er installeringen af en ”Mimbox” hos Det Kgl. Bibliotek i deres vaskerum, hvor den skal klare dagens vaskeopgaver. Og ud over at spare vand, så sparer den også energi, da Mimboxen genbruger vandet og dermed ikke skal bruge energi på at opvarme vandet. Som noget helt unikt filtrerer Mimboxen også mikroplastik fra vandet. Faktisk så meget, at udslippet af mikroplastik reduceres med hele 80 procent:

“Vi ved endnu ikke rigtig hvad konsekvenser af mikroplast er for både mennesker og dyr, men vi ønsker ud fra et forsigtighedsprincip at bidrage til at begrænse mængden af mikroplast i vores omgivelser. Håbet er, at vores pilotprojekt giver os erfaringer nok til på sigt at udbrede Mimbox til flere lokationer og kontrakter og passe endnu bedre på vores miljø og samtidig spare vand og strøm,” uddyber Maria Pagel Fray.

Isabella Palmgren, der er administrerende direktør og medstifter af Mimbly, siger:

“Da dette er vores første installation uden for Sverige, er det en stor milepæl for os. Det er helt igennem fantastisk at nå hertil sammen med Coor.”

Mimbox er udviklet af den svenske startup Mimbly, som Coor har samarbejdet med og udviklet Mimbox sammen med siden 2018. Mimbox er allerede i funktion på flere af Coor´s svenske kontrakter.