RENGØRINGSKVALITET ER VIGTIGSTE FAKTOR FOR GODT ARBEJDSMILJØ

Ny forskning fra Tork afslører en forbindelse mellem et rent og velfungerende arbejdsmiljø og medarbejdertilfredshed. Men der skal nye løsninger til for at opnå de fulde fordele.

Der er et stort paradoks imellem at facility managers ifølge ny undersøgelse kun bruger omkring 18% af deres tid på at forbedre rengøringsydelsen og -kvaliteten, selvom de selv angiver rengøringskvalitet som deres højeste prioritet. Samtidig mener 86% af de kontoransatte, at renlighed er den vigtigste faktor for et godt arbejdsmiljø.

Facility managers står over for en udfordrende situation med mange daglige problemer, der skal løses og stadig mindre tid til at løse dem. Der er højere forventninger fra medarbejderne med hensyn til renlighed, hygiejne og bæredygtighed efter pandemien, som de nu skal håndtere på strammere budgetter. Problemer med forsyningskæden, mangel på arbejdskraft, lovgivning om bæredygtighed og medarbejderudskiftning gør en allerede vanskelig opgave endnu sværere.

Facility managers bruger kun omkring 18% af deres tid på at forbedre rengøringsydelsen og – kvaliteten, selvom de angiver, at rengøringskvaliteten er deres højeste prioritet.

Forskning viser, at renlighed er mere end bare en ’hygiejnefaktor’

Ny forskning fra Tork afslører en tydelig sammenhæng mellem et rent og velfungerende arbejdsmiljø og medarbejdernes værdsættelse af det. 86% af kontoransatte betragter renlighed som den vigtigste faktor for et godt arbejdsmiljø, viser Tork’s undersgøelse blandt 600 respondenter i Europa og Nordamerika.

85% af medarbejderne mener, at renheden på toiletfaciliteterne afspejler, hvor ren bygningen er som helhed, og 67% af medarbejderne siger, at de er mere tilbøjelige til at klage over toiletfaciliteterne end nogen anden del af deres kontor.

Toiletforhold giver flest klager

Toiletfaciliteterne udgør derfor et særligt problemområde, og de står for over 45% af klagerne om kontorbygninger – mere end noget andet sted på arbejdspladsen. Facility managers kan derfor reducere klager fra kontoransatte ved at sikre, at rengøring og vedligeholdelse af toiletfaciliteterne udføres godt og effektivt. Et mere effektivt toilet betyder mere tid til rengøring af andre områder, og et renere arbejdsmiljø betyder gladere kontoransatte og øget arbejdsglæde.

At tage presset af facility managers er vigtigt for os. Vi ser altid på, hvordan vores produkter og tjenester kan levere både en god brugeroplevelse og øge effektiv rengøring. Hvis toiletfaciliteterne fungerer godt og effektivt, har rengøringsteamet mere tid til at rengøre resten af faciliteten. Dette fører til færre klager relateret til rengøring.

Anna Königson Koopmans,
kommerciel marketingdirektør i Essity.

Forbedret arbejdsglæde med intelligente løsninger

Men der er hjælp at hente ved at implementere nye intelligente hygiejneløsninger.
Tork har udviklet Kontorhygiejne Pakken, der kan hjælpe virksomheder med at øge arbejdsglæden ved hjælp af intelligente hygiejneløsninger til hele kontoret. For eksempel sikrer Tork dispensere med høj kapacitet, at påfyldninger er let tilgængelige og certificeret som nemme at bruge og hurtige at påfylde for rengøringspersonalet, hvilket hjælper dem til at arbejde effektivt.

Det seneste eksempel på, hvordan Tork-løsninger kan hjælpe, er den nye Tork Constant Air Freshener, et luftfriskersystem, der gør det meget lettere at holde dine toiletfaciliteter konstant friske. Den bruger en unik, højteknologisk diffusionsteknologi uden drivmiddel til kontinuerlig og ensartet neutralisering af lugte. Dispenseren kan monteres i en let tilgængelig højde for rengøringspersonalet, i modsætning til mange andre systemer, der skal placeres højt for at være effektive, hvilket betyder, at påfyldninger nemt kan integreres i normale rengøringsrutiner. Den er også tredjepartscertificeret som nem at bruge til hurtig påfyldning.

En del af pakken er Tork Vision Cleaning – en løsning som virksomheden betegner som verdens førende datastyrede rengøringsløsning. Ved at bruge realtidsdata fra persontællere og tilsluttede dispensere fjerner Tork Vision Cleaning gætværket fra rengøringsopgaven og viser facility managers og rengøringspersonale, hvornår og hvor rengøring og påfyldning af dispensere er nødvendig. Dette sparer ikke kun tid, f.eks. en reduktion på op til 91% i dispenserchecks, men muliggør også konsekvent høj kvalitetsrengøring, f.eks. med dispensere, der er fyldt op, op til 99% af tiden.

SENESTE NYHEDER: