STORT OPKØB GÅET SOM PLANLAGT

Kun tre år efter opkøb af Allianceplus står danske SERWIZ stærkt i markedet, og nærmer sig milliardomsætning.

SERWIZ partnere og ejerkreds fotograferet ved opkøbet. CEO Christian Lunner, CHRO Kristine Weng Thorvildsen, Director of Finance Ulrika Øksenholt og CCO Louise Feldt.

For den kun tre år gamle virksomhed SERWIZ, der leverer løsninger inden for kantinedrift og rengøring til store og mellemstore virksomheder, var regnskabsåret 2022/23 ekstraordinært travlt. Selskabet købte i slutningen af 2022 konkurrenten Allianceplus og blev næsten tredoblet i størrelse med i dag 2.200 ansatte.

I det første koncernregnskab efter opkøbet udgør omsætningen 903 mio. kr. med EBITDA (resultat før afskrivninger) på 36,3 mio. kr. Regnskabet er ikke direkte sammenligneligt med sidste års regnskab på grund af Allianceplus-sammenlægningen. Den rensede omsætningsudvikling viser, at moderselskabet har haft en markant vækst i 2022/23 med tilgang af nye kunder og kontrakter samt en høj grad af fastholdelse af eksisterende kunder og kontrakter.

»Opkøbet er gået snorlige efter planen, takket være en kæmpeindsats af ledere og medarbejdere, og vi står i dag stærkere end nogensinde med en sund økonomi, markant ordretilgang og en meget kompetent organisation,« siger Christian Lunner, administrerende direktør og medejer i SERWIZ.

Han glæder sig over en vellykket sammenlægningsproces.

»Vi har fået sorte tal hurtigere end forventet. Vi købte en virksomhed med mange kvaliteter, men som også rummede tabsgivende kontrakter, som vi har ryddet op i. Det har givet en lidt lavere omsætning, men en sund og robust bundlinje. Den organiske vækst har været meget tilfredsstillende og har kunnet kompensere for de tabsgivende kontrakter, vi har afviklet.«

»Vi er fire partnere, der selv ejer virksomheden, og vi er ikke drevet af, at omsætningen for enhver pris skal op – vi motiveres af at have kontrakter, som er tilfredsstillende for begge parter – og kundeforhold, som er holdbare og til at levere på for vores medarbejdere,« siger Christian Lunner, der etablerede SERWIZ med tre partnere i 2021 som et resultat af et management buyout fra den globale Facility Management virksomhed, Sodexo.

SERWIZ er på bare tre år gået fra at være en mindre virksomhed til at blive blandt de største i Danmark inden for Facility Management.

Flere store kunder

Christian Lunner hæfter sig ved, at SERWIZ i det forløbne år har haft tilgang af en række større, nye kunder med nye ordrer for et trecifret millionbeløb – og at porteføljen i dag omfatter syv danske C25-selskaber.

»Vi oplever i det danske marked en stigende interesse for lokale leverandører som SERWIZ, der kan træffe beslutninger hurtigt og levere individuelle løsninger, f.eks. når det gælder krav til bæredygtighed. I år tager vi vores partnerskabsmodel endnu længere og bringer helt nye former for datastyring i spil, så vores kunder får flere valgmuligheder inden for kantineudbud og rengøring og samtidigt adgang til flere data til brug for deres rapportering i forhold til at nå deres klimamål,« siger Christian Lunner.

Virksomheden vil levere løsninger, som skaber forbedringer – og som kan dokumenteres.

»Som en privatejet virksomhed kan vi vælge nøjagtigt de datakoncepter, som passer til danske virksomheder og medarbejdere – og det er en stor inspiration for os, at vi på det felt møder mange dygtige og innovative iværksættere, der deler vores ambition og interesse for at løse kundernes krav fleksibelt og skræddersyet.«

Det kommende regnskabsår 2023/24 vil fortsat stå i konsolideringens tegn. SERWIZ forventer en fortsat kundetilgang og en organisk vækst mellem 5-7 procent svarende til en koncernomsætning på 0,9-1 mia. kr. og et driftsresultat i niveauet 18-25 mio. kr.

SENESTE NYHEDER:

***

Fakta om SERWIZ

SERWIZ er en danskejet, partnerledet virksomhed, der tilbyder skræddersyede services inden for Facility Management, blandt andet rengøring og kantinedrift, til store og mellemstore virksomheder i Danmark.

SERWIZ ejes og ledes af CEO Christian Lunner, CHRO Kristine Weng Thorvildsen, Director of Finance Ulrika Øksenholt og CCO Louise Feldt.

SERWIZ, der blev etableret i 2021, tæller i dag mere end 2.200 medarbejdere. Virksomheden har hovedsæde i Søborg og afdelinger i Århus og Vejle.