Stor leverandør lukker og slukker

Efter 48 som leverandør til rengøringsbranchen er det nu slut for Toprent med hovedsæde nær Skanderborg.

Toprents bestyrelse har truffet en beslutning om at afvikle samtlige aktiviteter i Toprent. Efter nogle turbulente år med pandemi og deraf faldende omsætning har bestyrelsen ikke længere en tro på, at man indenfor en overskuelig fremtid vil kunne gøre en profitabel forretning ud af Toprent. Sådan meddeler virksomheden selv på sin hjemmeside. Det fremgår ikke hvornår, der er sidste arbejdsdag for medarbjederne.

“Vi har en meget stor vilje til at afvikle vores forretning så problemfrit som overhovedet muligt for vores samarbejdspartnere, og kan levere varer, så længe lager haves. Vi vil overholde alle de kontraktuelle forpligtelser, som vi har med vores samarbejdspartnere,” skriver virksomheden.

Bestyrelsen for Toprent har givet tilsagn om, at man vil sikre finansiering af aktiviteterne i hele afviklingsperioden, så der ikke vil opstå problemer med betaling for bestilte produkter og ydelser.

48-årig historie slutter

Toprent så dagens lys 1. marts 1976. Så det blev til godt 48 år som leverandør til rengøringsbranchen.

Det var J.L. Jørgensen og A.W. Laursen, der startede Toprent. Begyndelsen var beskeden i de forhenværende butikslokaler på 200 kvm. i Åbyhøjgården i Århus forstaden Åbyhøj – seks kolli toiletpapir gjorde det ud for et skrivebord. Priskalkulation og fakturering foregik hjemme om aftenen, over en kop kaffe, da Fru Jørgensen også havde et job som afdelingssygeplejerske at passe.

Igennem årene har Toprent opkøbt en række virksomheder i branchen. I følge virksomhedens hjemmeside skete seneste opkøb af Malling virksomheden CR Trading i 2020.