Stor kantinevirksomhed lægger om til økologi

10.000 daglige kantinemåltider bliver økologiske, når Kokkenes Køkken her i juni omlægger til 100 procent økologisk mel og korn. Kokkenes Køkken betjener 40 kantiner spredt ud over hele landet.

Med en klar strategi for at fremme lokale råvarer, omlægger kantinevirksomheden således, at indkøbene fremover reduceres fra 14 leverandører til 2. Det årlige indkøb af mel og korn, som samlet tæller mere end 100 tons, flyttes fra udenlandske producenter til dansk økologisk landbrug.

Det sker gennem et nyt strategisk samarbejde med producenterne Mejnerts Mølle og Aurion. Kokkenes Køkken ønsker at tage aktivt stilling og sætter handling bag prioriteringen af danske råvarer, hvilket er et både vigtigt og markant skridt i ansvarlighedens retning, mener Peter Mejnertsen, direktør i Mejnerts Mølle: 

»Landbruget i Danmark kan forsyne danskerne med en lang række kvalitetsråvarer, som vi fremadrettet bør bruge i langt bredere omfang, end vi gør i dag. Det kræver selvsagt en markant adfærdsændring hos forbrugerne at mindske vejen fra muld til mund, og kantinerne spiller en vigtig rolle. De har hver dag mulighed for at inspirere danskerne til mere ansvarlige spisevaner gennem den mad, de serverer fra arbejdspladsernes kantinekøkkener – og det er helt afgørende at de som leverandører tager stilling til de råvarer de bruger – og sætter handling bag,« siger han. 

Markant fokusering i antal leverandører 

Beslutningen om et strategisk samarbejde, der udfaser brugen af al mel og korn, som ikke er økologisk og dansk produceret, betyder, at antallet af leverandører i kategorien fokuseres betragteligt. Alt imens kan gæsterne fremover kan se frem til endnu mere smag og kvalitet i den daglige frokost, forklarer divisionschef i Kokkenes Køkken, Asmus Thorsøe Haman: 

»Med en ambition om hver dag at gå på arbejde og gøre en forskel for vores gæster har vi indgået et strategisk samarbejde med to af markedets absolut mest visionære danske producenter af økologisk mel og korn. Vi udfaser af al mel og korn, der ikke er avlet og produceret inden for landets grænser, og i praksis betyder det, at antallet af leverandører reduceres fra 14 i både ind- og udland til 2 lokale producenter,« siger han.

Med valget af de to lokale møllerier følger også en beslutning om at mindske transporten fra jord til bord så meget som overhovedet muligt.

Kokkenes Køkken er en del af virksomheden Forenede Service.

SENESTE NYHEDER