Rengøringsveteran fylder 60

Vicedirektør i Forenede Service Ejnar Olsen fylder 60 år. Foto: Jeanette Lagrelius.

En kendt skikkelse i det Midt- og Nordjyske fylder 60 år. Det mærkes dog ikke på vicedirektør Ejnar Olsens aktivitetsniveau, som nærmest blot er blevet højere med alderen.

Selvom dåbsattesten nu vidner om, at han fylder 60 år, er hans aktivitetsniveau ikke blevet mindre med alderen. Hverken professionelt eller privat. Tværtimod. Ejnar Olsen er slet ikke, med en af sine nærmeste medarbejderes ord, færdig med at ”sætte nye skibe i søen”.

Ejnar Olsen kender nærmest hver en afkrog og landevej i Midt- og Nordjylland og ikke mindst mange af områdets borgere. Som vicedirektør i rengøringsvirksomheden Forenede Service har han nemlig igennem de seneste 33 år kørt områderne tynde, når han har været omkring for at arrangere, tilse og sørge for at kommunernes og private virksomheders bygninger og institutioner er blevet gjort ordentligt rene.

Som ung mand aftjente den Silkeborg-fødte Ejnar Olsen sin værnepligt på kongeskibet Dannebrog og gennemførte efterfølgende handelsskoleuddannelsen på Silkeborg Handelsskole. Hans erhvervskarriere blev indledt i hotelbranchen, som i første omgang bragte ham til Hotel Dania i Silkeborg og senere fem år som receptionschef på Hotel Royal i Aarhus. Den 1. februar 1985 lagde han imidlertid kimen til en lang og spændende karriere i rengøringsbranchen, da han startede i rengøringsselskabet kaldet ”Interclean”. Ti år senere overtog den landsdækkende og familieejede rengøringsvirksomhed Forenede Service det midtjyske selskab, og Ejnar Olsen blev gjort til Forenede Service’s førstemand i området og senere vicedirektør i virksomheden.

​Ejnar Olsen har siden hen blandt andet startet Forenede Service’s lokalafdelinger i Århus og Holstebro op og overtog i 2012 ansvaret for lokalafdelingen i Aalborg. Han har derfor gennem årene været overordnet ansvarlig for rengøringen i talrige kommuner og virksomheder i Midt- og Nordjylland.

Ejnar Olsen har også løbende gennem årene engageret sig i forenings-, organisations- og bestyrelsesarbejde, ligesom hans hjerte banker varmt for mennesker, der er på kanten af arbejdsmarkedet. Derfor har han løbende arbejdet for at socialt dårligt stillede mennesker og flygtninge i Midt- og Nordjylland har fået en ny chance via ansættelser i Forenede Service.

​​Sideløbende med sin aktive og udadvendte karriere har Ejnar Olsen blandt andet gennemført en merkonomuddannelse i markedsføring fra Silkeborg Handelsskole. Samtidig har han de seneste år ad flere omgange vandret hundredvis af kilometer på sine pilgrimsture i Spanien og Italien. Og lige om lidt venter et par ugers vandring på Færøerne. Han har også det sidste år prøvet kræfter med en helt ny og uprøvet disciplin. Nemlig amatørteater. I slutningen af sidste år var han således en del af opsætningen af cabareten ”På sporet af en baggårdspuma”, som spillede på Silkeborg Ny Teater.

​​Privat har 60-årige Ejnar Olsen været gift med Marianne i 37 år, som han har den 26-årige datter Mie sammen med.

​​Ejnar Olsens 60 års fødselsdag den 4. juni bliver fejret med en uformel reception torsdag den 7. juni kl. 13.30 – 16.30 i Forenede Service’s lokaler i Anelystparken 47A, Tilst, hvor det vil glæde Ejnar Olsen og Forenede Service at se kunder, samarbejdspartnere og venner.