Innovationsekspert: I mangler standardisering

Der var masser af nyheder og gode, innovative ambitioner blandt udstillerne på Interclean, men der var også lidt malurt til producenterne.

Vincent Everts (billedet), der er innovations- og trendekspert, holdt flere oplæg på messen. Her udfordrede han blandt andet branchen, der efter hans mening, ser for snævert på egne produkter i stedet for at samarbejde bredt.

Vincent Everts mener, at en af de største trusler mod branchens innovative udvikling, er den manglende standardisering, og opfordrer til et øget fokus på Internet of Things – IoT.

»Rengøringslederen skal ikke bruge flere forskellige logins og dashboards til at styre og registrere fra de forskellige producenters dispensere, rengøringsmaskiner, robotter eller personalestyring over nettet. Han eller hun har kun brug for ét stykke software, som kan kommunikere med IoT-sensorer fra de forskellige producenters produkter,« siger innovationseksperten