Århusiansk rengøringsvand skal veksles til rent drikkevand i Tanzania

Ihsan Barut, grundlægger og ejer af århusianske BarutREN, har en mission. Han vil gøre sit for at imødekomme en af FNs største globale udfordringer nu og i fremtiden, nemlig manglen på rent drikkevand.

Det er nogle af disse børn som hjælpes med støttekroner fra århusiansk rengøringsfirma.

Hvert år vil han bruge en del af overskuddet fra BarutREN på at bygge brønde i Tanzania. Et projekt, som årligt skal give 2000 mennesker adgang til rent drikkevand.

Rent vand er grundelementet i medarbejdernes daglige arbejde hos BarutREN. Men manglen på netop rent vand er en stor udfordring i den tredje verden, hvor der hver dag dør tusindvis af mennesker alene på grund af vandmangel. Ifølge UNESCO kan mange menneskeliv reddes verden over, hvis den udfordring imødekommes.

Derfor vil Ihsan Barut sammen med LoveSpring, der er en non-profit organisation, være med til at gøre en forskel for dem, der ikke kan tage rent vand for givet. Ved at donere penge til én ny brønd årligt, kan BarutREN hvert år være med til at give 2000 mennesker adgang til rent drikkevand i 20 år.

»Vandmangel er et kæmpe problem, og hvis vi ikke imødekommer problemet, bliver det ved med at være det i fremtiden. Vi kan risikere, at vand kan blive en handelsvare på lige fod med olie frem for en menneskeret, som vi mener, det bør være,« fortæller Ihsan Barut.

Ihsan Barut har i alle de 13 år, han har drevet BarutREN, doneret penge til lokal velgørenhed. Han har blandt andet støttet lokale sportsklubber, holdt julefrokoster for socialt udsatte og arrangeret ramadanmiddage for erhvervsledere og ambitiøse unge etniske danskere. Nu har han midlerne til at gøre en forskel på globalt plan.

De første spadestik er allerede taget og til oktober står den første brønd klar, og en hel skole samt lokalbefolkningen i landsbyen Kigoma, Tanzania, får adgang til rent drikkevand.

»Det har altid betydet meget for mig at tage et samfundsansvar. Nu har jeg ressourcerne til at hjælpe mennesker med at få adgang til noget så essentielt som rent drikkevand. Det betyder meget både for mig og for mine medarbejdere, der med sine mange forskellige nationaliteter kommer fra mange forskellige baggrunde og vilkår,« siger Ihsan Barut.