Ny kampagne for servicenormen

85 procent af danske virksomheder kender ikke Servicenormen, som giver garanti for ordentlig service i en til tider beskidt branche.

En undersøgelse foretaget af Epinion i 2017 viser, at 85 procent af indkøbere fra private virksomheder og 58 procent fra det offentlige ikke kender til Servicenormen. Den skal ellers gøre det nemt for indkøbere af rengøring og andre serviceydelser at vælge en leverandør, der har styr på økonomi, forsikringer, arbejdsmiljø, integration og særligt – underleverandører.

Få styr på din leverandør

»Vi har desværre haft for mange sager med rengørings- og servicevirksomheder, der ikke har styr på for eksempel løn og arbejdsvilkår. Med Servicenormen kan indkøbere af rengøring og andre serviceydelser være sikker på, at det er god moral og orden i sagerne,« siger branchedirektør Jakob Scharff, DI Service.

Kampagne for ordentlighed

En ny landsdækkende kampagne søsat af Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA) sætter nu fokus på at få orden i sagerne. Den rulles ud under overskriften: Servicenormen – Så er du sikker på seriøs service.

»Servicenormen sikrer, at rengørings- og servicevirksomhederne har kontrakt med sine underleverandører, så der også er hånd i hanke med f.eks. lønvilkår der. Servicenormen er den eneste garanti for, at en rengørings- og serviceleverandør ikke bruger illegal arbejdskraft,« siger branchedirektør Jakob Scharff, DI Service. Ambitionen er, at alle indkøbere fremover ved, hvor nemt det er at være ansvarlige indkøbere med garanti for, at der er orden i sagerne.


Seriøs service med Servicenormen

Servicenormen er en certificeringsordning, som sikrer, at leverandøren har styr på økonomi, forsikringer, arbejdsmiljø, integration og underleverandører.

Den blev indført i 2010 og er siden videreudviklet af Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA).