Rengøringshjælp til selv meget beskidte hjem

Ankestyrelsen lader en kommune omgøre et totalt afslag på rengøring til en borger med et kaotisk hjem fyldt med rod og snavs.

Ankestyrelsen giver i første omgang kommunen medhold i at afvise rengøring efter katteafføring og -urin, reparation af mørnet dørkarm og reparation af en cisterne, der var i stykker. Derimod skal kommunen tage sagen om igen, når det gælder ordinære hovedrengøringsopgaver, der knytter sig til almindelig rengøring.

Ankestyrelsen advarer samtidig borgeren i det rodede hjem om, at kommunen meget vel kan ende med et afslag på rengøringshjælp igen.

Principafgørelsen dikterer dog kommunen til at løse opgaver med at fjerne almindeligt husaffald, oprydning, opvask, tøjvask, støvsugning, gulvvask og lignende har karakter af huslige pligter, der normalt skal udføres i forbindelse med bevarelsen af hjemmet og som er tilbagevendende. Kommunen kan således ikke afvise opgaven, fordi den er omfattende.