DRF tog kampen op mod vikingerne

Invitationen til en spændende eftermiddag i selskab med nogle af vores 1000 år gamle forfædre blev mulig, da DRF afholdt fyraftensmøde på Nationalmuseet i København

Tekst og foto: Per Henriksen, bestyrelsesmedlem i DRF

Det var lykkedes Gitte Hartvig, rengøringsleder på Nationalmuseet, at få fat i museets travle direktør Rane Willerslev, som gav de ca. 40 fremmødte en sjov og underholdende intro til Nationalmuseet. Han kunne blandt andet fortælle, at over 50 procent af danskerne ikke havde besøgt Nationalmuseet i over 10 år, men det er noget han sammen med sine dygtige medarbejdere vil lave om på. Med den nye Vikingeudstilling, som er sammensat i samarbejde med designeren Jim Lyngvild, må man sige, at det i den grad er lykkedes med at få gang i både besøgstal, som er steget med ca. 45 procent og omtale af Nationalmuseet.

Rane er glad for den megen omtale, den kontroversielle vikingudstilling har bragt med sig og kunne love, at der var flere ny, meget store projekter på vej. Blandt andet en ny super udstilling i 2021til 26 mio. kr., hvor man får sat verdens største vikingskib på 36 meter ind i en af de store haller. Direktøren kom med en lille afsløring, nemlig at han brugte noget han kaldte for sin indre ”Steffen Brandt” måler. Hvis Steffen Brandt fra musikgruppen TV2 imaginært syntes om ideen…så var det nok en god ide.

Ros til rengøringen

Rane Willerslev brugte også lidt tid på at rose den interne rengøring, der lige som resten af huset har været gennem mange omlægninger og sparerunder. Man var nu i gang med at se på nye opgaver, blandt andet rengøring af udstillingerne på nye og andersledes måder.

Herefter tog muserumsinspektør Jeanette Varberg over og forsatte den fantastiske fortælling om arbejdet med udstillingen. Det var klart for alle som hørte på, at Jeanette, er en person, med en fantastisk historisk viden og en forfriskende ”ny” måde at se muligheder for udstilling på.

Efter et besøg i selv udstillingen kan jeg kun tilsluttet mig flertallet af de besøgende, som alle er meget begejstret over de nye tiltag.

Nationalmuseet rummer over 30 km gange og over 1.8 mio. genstande. Som en flittig bruger af stedet, glæder jeg mig til, hvad Rane og Steffen Brandt finder ud af i fremtiden.