Spydspidsen i Forenede Service fylder 70

Han er familiemand formet af militær disciplin og tysk købmandskab – og han er manden i front. Både for Danmarks største, familieejede rengøringsvirksomhed og på motorcyklen, som han hvert år drager på tur med ægtefællen gennem næsten et halvt århundrede. Den 1. maj 2019 fylder han 70. Det fejres i vante rammer hos virksomheden, som han i år også har 25 års jubilæum hos. Navnet er Hans Fog.

Hans Fog – administrerende direktør i Danmarks største, familieejede rengøringsvirksomhed Forenede Service fylder 70 år den 1. maj 2019. Foto: Martin Stampe.

 

Han er én ud af fire danskere med navnet Hans Fog ifølge Danmarks Statistik, men han er bestemt sin egen. For trods en alder, der lige om lidt tæller 70, skriver han fortsat administrerende direktør på visitkortet til den landsdækkende rengøringsvirksomhed Forenede Service, som han i år har repræsenteret i 25 år.

Hans Fog kom til verden en forårsmorgen, den 1. maj 1949. Den dag blev Dannebrog hejst i flagstangen ved barndomshjemmet, Kratkrogen i Charlottenlund. Det blev traditionen i barndomshjemmet år for år, men det var tæt på det eneste Dannebrogsflag, der var at finde, i miles omkreds lige præcis denne dag. For 1. maj var bestemt ikke en flagdag hos gentofteborgerne dengang.

”Vi var nok de eneste i miles omkreds, der flagede, når kalenderen meldte 1. maj. Min far var selvfølgelig irriteret over at hejse Dannebrog denne af alle årets dage – og han bad altid stuepigen om at pille flaget ned,” fortæller Hans Fog klukkende og tilføjer:

”Jeg ringede naturligvis altid til stuepigen bagefter og bad hende om at hejse flaget igen. Det havde vi meget spøjs med, som årene gik”.

Militær disciplin og købmandskundskaber

Årene, som sidenhen er gået, tæller ikke blot mange – de tæller oplevelser, minder og solide erfaringer. For hvad der startede med et læreforløb i datidens største tøjbutik, der lærte Hans Fog alt, hvad han ved, om såvel opmåling og ophængning af gardiner som knapper og fine konfektioner, endte et helt andet anderledes sted:

”Efter at have været i lære, startede jeg i militæret, hvor jeg tog en officersuddannelse og gjorde karriere i mange år. Tonen var rå og noget mere robust dengang – og da vi op gennem 70’erne blev mødt af krav om at være dus med de menige og bede pænt om tingene, besluttede jeg mig for at skifte spor,” forklarer Hans Fog.

Sporskiftet betød et farvel til militære miljøer og goddag til købmandsverdenen. Indledningsvist hos Irma som bestyrer i fire år. Dernæst som salgschef hos den tyske købmandskæde, Aldi, der stod klar til at etablere sig på dansk jord:

”Jeg blev ansat i Aldi og rejste til Tyskland i to år på udviklingsforløb. Væk fra min familie, som netop var blevet et medlem rigere – og da jeg kom hjem, var jeg med til at åbne 84 butikker i Danmark,” udtaler Hans Fog og tilføjer, at der i kølvandet på Aldi-eventyret fulgte ansættelser som forretningsfører hos butikskæden Metro og som divisionsdirektør i byggemarkedet 4K, der i dag går under navnet Silvan.

Nyt spor, samme mand

1994 tiltræder Hans Fog stillingen som vicedirektør i Forenede Service – en ansættelse, som skulle vise sig at blive starten på et pudsigt og langvarigt eventyr i en branche, som var fjern fra, hvad han var vant til.

”Jeg er formet af militær disciplin og tysk købmandskab, og pludselig fandt jeg mig selv i et familieforetagende i Danmark, hvor tonen var markant en anden. Det var en kulturoplevelse – og det var både anderledes og meget charmerende,” forklarer Hans Fog og uddyber:

”Her handlede det om mennesker, og gevinstmaksimering var ikke et mål i sig selv. Det faldt jeg for. Helt grundlæggende tror jeg på, at man kommer længst, hvis man opdrager, hjælper og sikrer ordnede forhold for hinanden som medarbejdere og kollegaer – præcis som man gør for familien”.

Familiemand med benzin i blodet

Og netop familien betyder meget for Hans Fog. Trods en begivenhedsrig karriere med flere år i Tyskland, og med mange tunge erhvervsposter, har han i 48 år været gift med hustruen Mette, som han har gået i både børnehave og folkeskole med. Sammen har de døtrene Karoline og Katrine, to børnebørn og et tredje på vej.

Billeder, fra hvad der synes at være et langt og begivenhedsrigt liv, pryder direktørkontorets vægge, og særligt ét udmærker sig. Et billede af Hans Fog og hustruen – og motorcyklen naturligvis. For selvom arbejdet altid har været højt prioriteret, er motorcyklen er noget, der fylder meget, når arbejdsdagen går på hæld. Ikke kun for Hans Fog, men også for hustruen, som ofte hopper bagpå og kører rundt i såvel Skandinavien som det øvrige Europa – og tværs over USA på en Harley Davidson, som billedet på kontorvæggen er et minde fra.

”Når jeg ikke er på arbejde og passer mine bestyrelsesposter, er jeg sammen med familien. Vi har i 58 år ejet et familiehus i Sverige, som vi ofte besøger sammen med børnene – og når min hustru, Mette, og jeg tager på sommerferie, foregår det på motorcyklen,” forklarer Hans Fog og uddyber:

”Vi kører rundt i hele Skandinavien og i Tyskland – men vi har også været i både Belgien, Holland og Sydfrankrig – og tværs over Amerika. Folk tror vi er åndssvage, men vi har det skønt. Både når vi rejser selv, og når vi kører sammen med holdet af motorglade gråhårede i Rotarys motorcykelklub, som jeg i øvrigt er præsident for”.

Hans Fogs 70 års fødselsdag bliver markeret ved en reception i virksomhedens hovedkvarter på Buddingevej i Søborg den 1. maj mellem klokken 13 og 16, hvor venner, kolleger, samarbejdspartnere og kunder er meget velkomne.

 


Fakta:

Hans Fog – 70 års fødselar med 25 års brancheerfaring, benzin i blodet og bestyrelsesansvar

Hans Fog fylder 70 år den 1. maj 2019 og senere på året kan han fejre 25 års jubilæum i Forenede Service, som han er administrerende direktør for.

Han besidder bestyrelsesposter i blandt andet Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA) og en række familiefonde – og siden 2015 har han også været medlem af bestyrelsen i Forenede Service.

Foruden en række bestyrelsesposter er Hans Fog præsident for Rotarys motorcykelklub, International Fellowship of Motorcycling Rotarians (IMFR) der tæller mere end 300 medlemmer fra både Danmark, Sverige, Norge og Finland.

 Hans Fog er gift med hustruen Mette. De er bosat i Hørsholm og har sammen to døtre, to børnebørn og et tredje på vej.


Forenede Service – 60 års solid og landdækkende erfaring

Forenede Service er Danmarks største privatejede facility service-virksomhed, som er dansk baseret og tilbyder tjenester inden for følgende serviceområder: Rengøringsservice, kantineservice, hotelservice, kontorservice samt bygningsvedligeholdelse, arealpleje og vinduespolering.

2400 medarbejdere i virksomheden sørger dagligt for at holde flere hundrede arbejdspladser over hele landet rene, fine og vedligeholdt – såvel offentlige som private. Virksomheden har hovedsæde i Søborg og kan i år fejre 60 års-jubilæum.