Nyt brancheinitiativ sætter mål for bæredygtig emballage

Den europæiske brancheforening for vaske- og rengøringsmiddelsindustrien A.I.S.E lancerer et nyt frivilligt brancheinitiativ, der skal sikre et mere bæredygtig design af emballager.

Initiativet forpligter virksomhederne til at designe emballage inden 2025, hvor minimum 20 procent af indholdet er genanvendt plast. Derudover forpligter virksomhederne sig også til, at emballagen enten kan genanvendes, genbruges eller komposteres.

Fire af Kosmetik- og hygiejnebranchens medlemmer har allerede underskrevet initiativet, og det glæder adm. direktør Helle Fabiansen, at man hos SC Johnson, Henkel, Reckitt Benckiser og Procter & Gamble har taget et stort skridt i en bæredygtig retning. A.I.S.E. har desuden valgt at støtte op om Ellen MacArthur Foundations tiltag om en ny plastøkonomi, hvor aktører nytænker og redesigner fremtidens plastprodukter og emballage.

LÆS OGSÅ: “Bæredygtig er ikke bare varm luft”

»Det nye initiativ er endnu et vigtigt skridt i den bæredygtige udvikling, som branchen har været igennem i de sidste 20 år. Plastik og genanvendelse står højt på dagsordenen både politisk og blandt forbrugerne, og derfor er jeg stolt over, at man går forrest og frivilligt forpligter sig til at tænke genanvendelighed ind i emballagedesign,« siger Helle Fabiansen, der er direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen.

»I Kosmetik- og hygiejnebranchen sætter vi fokus på netop cirkulær økonomi og bæredygtigt emballagedesign. Branchen er inde i en vigtigt bæredygtig udvikling lige nu, hvor der tages nogle afgørende beslutninger, og det budskab vil vi gerne være med at sprede og inspirere endnu flere til at være en del af.«