Miljøvenlig bilvask i hovedstaden

LetsGo, der står bag delebilordning i København, sparer fremover op til 22.500 liter vand om måneden gennem et nyt samarbejde med Bringwash, som cykler rundt i hovedstaden for at vaske bilerne, hvor de står parkeret.

Svenske Bringwash vasker delebiler

»Vi bruger mellem 10.500 og 22.500 liter vand hver måned på at vaske vores 150 delebiler i hovedstadsområdet. Det er meget vand, der ryger direkte ned i kloakken. Det vil vi gøre noget ved gennem det nye samarbejde med Bringwash,« siger Bjarke Fonnesbech, direktør i LetsGo Delebiler.

Medarbejderne fra svenskejede Bringwash cykler rundt til bilerne for at vaske dem med miljøvenlige produkter og kun en halv liter vand. Det nye samarbejde med Bringwash sikrer, at LetsGo-delebilerne i hovedstadsområdet bliver grundig rengjort hver 14. dag. Derved kommer det månedlige vandforbrug kun op på 75 liter vand.

»Vi er oprigtig stolte af at være valgt og betroet som LetsGo’s leverandør, så vi kan holde deres biler friske og rengjort for alle deres medlemmer. Den øjeblikkelige virkning af partnerskabet vil være, at der kommer flere Bringwashers på cykler ude i byen, der kan rengøre endnu flere biler,« siger Philip Gårdell Brodin, medstifter af Bringwash.

Svenske Bringwash cykler rundt til delebilerne.

Miljø i fokus

»Det er et værdiskabende samarbejde for os, da vi får en rengøringsløsning, der sætter miljøet i fokus. Vi sparer ikke kun enormt meget vand, men vi mindsker også CO2-udledning og partiklerne i byen, fordi vi ikke længere skal køre bilerne til vaskehallerne i København,« siger Bjarke Fonnesbech, direktør i LetsGo Delebiler, og fortsætter:

»Bringwash’s miljøvenlige tilgang til bilvask passer også godt ind i vores værdisæt. Vi cykler også selv rundt til bilerne, når de skal serviceres, så det er fantastisk, når vi kan samarbejde med et firma, der gør det samme og prioriterer det miljøvenlige.«