TomCat gør gulvet helt rent

En serie gulvmaskiner fra amerikanske TomCat gør en synlig forskel. Maskinerne bliver taget godt imod af danske rengøringsfirmaer

Herning-virksomheden Tornvig Christensen Maskiner A/S har udelukkende modtaget positive henvendelser siden maskinsortimentet for et par år siden blev udvidet med en hel serie af gulvvaskere fra amerikanske TomCat. Maskinerne skiller sig markant ud, når gulvet skal være helt rent, fortæller salgsleder og partner Søren Bjerggaard .

»Vi valgte at tage TomCat ind i vores program, da vi i forvejen havde agenturet på FactoryCat, som vi har leveret til industrien gennem et årti. Flere og flere kunder kontaktede mig og efterspurgte maskiner til det kommercielle marked. Især rengøringsfirmaer har ytret ønske om nogle maskiner, der kunne vaske gulvene ordentlig i bund,« siger Søren Bjerggaard.

Der er da også en synlig forskel, når TomCat gulvmaskinerne har kørt over et gulv. Om det så er på et autoværksted, hvor der naturligvis er megen snavs, eller det er på gulve i kontorarealer, som jævnligt gøres rent. TomCat kan udelukkende med brug af vand og en stribe forskellige pads, der matcher gulvtypen, efterlade gulvet skinnende rent.

Det er en specialmaskine,
der dybderenser gulvet og
efterlader et virkelig flot
resultat uden brug af kemi.
Lars Rubæk Kiil,
leder af teknisk afdeling i
Anders Andersens Rengøring

Renser i dybden

I en af landets førende rengøringsvirksomheder, Anders Andersens Rengøring, har man her i 2019 investeret i flere TomCat gulvmaskiner til dybderensning af særligt snavsede og belastede gulve.

Lars Rubæk Kiil, der er leder af teknisk afdeling i Anders Andersens Rengøring, fortæller her om baggrunden for investeringen i TomCat.

»Vi har altid fokus på at udvikle vores serviceydelser for at optimere kvalitet, effektivitet, miljø, arbejdsmiljø mv. Vi researcher markedet og får værdifuld inspiration på messer i indland og udland,« fortæller han.

For Anders Andersen Rengøring er gulvmaskinen TomCat et eksempel på ny teknologi, som firmaet har testet og indsat på udvalgte opgaver, forklarer Lars Rubæk Kiil.

»Det er en specialmaskine, der dybderenser bl.a. linoleum gulve og efterlader et virkelig flot resultat uden brug af kemi. Dybderensningen er en ekstra ydelse, der er grundigere og mere tidskrævende end almindelig gulvvask. 2-4 årlige kørsler med TomCat holder gulvene ekstraordinære flotte, hvilket mange kunder gerne vil have og betale for,« siger Lars Rubæk Kiil.

Både små og store maskiner

Maskinerne fra TomCat omfatter et større udvalg lige fra den store batteridrevne gulvmaskine, der klarer de større arealer til mindre maskiner til trapper, fuger og toiletter.

»Vi har mange kunder som har efterspurgt maskiner, der kan komme ind i hjørner, klare trapper og som kan dybderengøre gulvene. Der er efterspørgsel efter maskiner til de store arealer, men kunderne har også søgt efter mindre maskiner til specialopgaver,« fortæller Søren Bjerggaard.

LÆS OGSÅ: “Midtjyske børster giver gulvet en omgang”

Han glæder sig over god respons efter lanceringen af TomCat programmet.

»Jeg har kun fået positiv feed back, og mange har spurgt hvorfor disse maskiner ikke er kommet for mange år siden, så de kunne afhjælpe deres kunder tidligere. Jeg hører faktisk ofte rengøringsfirmaerne berette, at nu har de skuret og skuret og skuret uden tilfredsstillende resultat. Men TomCats særlige teknologi klarer opgaven, og endda uden brug af kemi, kun vand,« siger Søren Bjerggaard.

Maskinerne kan stort set bruges på alle typer gulve og på tomcat.dk kan man se tests fra mange forskellige gulvtyper og miljøer.

Site manager Henriette Kjerulff Berg og leder af teknisk afdeling Lars Rubæk hos Anders Andersens Rengøring har gode erfaringer med gulvvaskerne fra TomCat. »Jeg er meget begejstret for TomCat maskinen, det må jeg sige. Og det er kunden også,« siger Henriette Kjerulff Berg.

Flotte resultater

Henriette Kjerulff Berg er Site Manager i Anders Andersens Rengøring og daglig driftsansvarlig hos en stor kunde, hvor hun og hendes medarbejdere har opnået flotte resultater med TomCat maskinen.

»Jeg er meget begejstret for TomCat maskinen, det må jeg sige. Og det er kunden også. Faktisk gik kunden med overvejelser om at udskifte linoleum gulvbelægning flere steder i huset. Den tanke har de droppet, efter at vi har kørt med den store TomCat maskine. Gulvene kom næsten til at se nye ud, med lidt god vilje.«

Anders Andersen Rengøring benytter to forskellige maskinstørrelser fra Tomcat hos den pågældende kunde.

»På større og let tilgængelige områder, for eksempel gangarealer, kører vi med en stor TomCat. Den er tung, men nem at køre. Til øvrige arealer benytter vi en mindre TomCat, der let manøvreres rundt om hjørner, inventar mv.,« siger Henriette Kjerulff Berg og fortsætter:

»Det mest utrolige med TomCat er, at den laver det flotteste, rene gulv uden brug af andet end vand og de pads, der findes til de forskellige typer gulvbelægning.«

Henrette Kjerullf Berg forklarer, at TomCat går i dybden og renser gulvet op, så en kombination af kørsel med TomCat nogle gange om året og løbende gulvrengøring med almindelig gulvvaskemaskine er ideel.

»For at beskytte det dybderensede gulv og holde det pænt rent så længe som muligt, efterbehandler vi det mættede gulv med et beskyttende lag af den anbefalede sæbe,« siger Henriette Kjerulff Berg.